Dobrý den, v pátek jsem se dozvěděla, že mám na pravém oku šedý zákal. Zdálo se mi už déle, že na něj hůř vidím. Podle očního dr na se na oku rozvíjí šedý zákal, zatím prý je v počátečním stadiu. Je to pro mě šok, myslela jsem, že jde o nemoc až ve vyšším věku, mě je teprve 24 let. Ptala jsem se očního, co se s tím dá dělat, ale zatím prý nic, jen sledovat. Oči mám jinak v pořádku, brýle nepotřebuji. Zákal na oku je ale nepříjemný, chtěla bych s tím něco udělat. Nerozumim tomu, proč by se nedal řešit operací už teď. Není snad s každou nemocí lepší dělat něco hned když se na ní přijde, než čekat až se zhorší? Klára
Na oku začíná šedý zákal
(Diskuze k tématu Léčba šedého zákalu (katarakty))
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den paní Kláro,
Pokud si zákal uvědomujete a dělá vám obtíže není žádný důvod operaci odkládat. Zároven je ale třeba vyloučit, že zákal vznikl na podkladě chronikého nitroočního zánětu. To by ale měl zkušený oční lékař poznat.
Vzhledem k vašemu věku určitě zvolte tzv. žlutou nitrooční čočku (v NeoVizi je zdarma pro každého - jinde se většinou doplácí).
Pokud vám to ale vaše finanční situace dovolí připlate si na tzv multifokální čočku Acrysof Restore - umožní vám po operaci vidět na všechny vzdálenosti bez brýlí. Není to levná záležitost ale je to na celý zbytek života.
Pokud budete mít zájem rádi se vaší operce ujmeme.
Děkuji za váš dotaz a zdravím
MUDr. Josef Hycl, CSc.
lékařský ředitel Oční kliniky NeoVize
Oční klinika NeoVize
Viniční 235
615 00 Brno - Židenice
tel: 517 070 700
tel: 517 070 707
mobil: 775 858 700
fax: 533 306 113
e-mail: info@neovize.cz
www.neovize.cz
návštěvník
Počet příspěvků: 19
sledoval jsem reakce ostatnich kolegu na Vas dotaz (moc jich nebylo) a zajimalo by me, jak jste nakonec pochodila? jsem zamestnanec kliniky Cornea Lexum Praha a provádím mikrochirurgii katarakty a glaukomu. preju dobry zrak a hodne stesti v novem roce. s pozdravem MUDr. M. Fučík