Omezené vidění po operaci katarakty

(Diskuze k tématu Léčba šedého zákalu (katarakty))

Omezené vidění po operaci katarakty

Jsem 3 dny po operaci katarakty pravého oka a objevilo se mi špatné prostorové vidění ve vnějším koutku tohoto oka. Mám tam tmavý pruh, který se pohybuje podle pohybu oka, pouze když obrátím oko na tu stranu,kde se pruh objevuje, tak zmizí.Totéž se mi objevuje u spodního okraje oka. Prosím, co to může být? Dodržuji veškeré pokyny lékaře, kapu pravidelně do očí.

8.4.2011 20:27

Probíhá odesílání formuláře

RE: Omezené vidění po operaci katarakty

Dobrý den, jedná se o zákalek ve sklivci, který jste již měla před operací, ale vzhledem k Vaší zkalené čočce jste ho nevnímala. Po operaci šedého zákalu, odstranění zkalené čočky jste začala tento útvarek vnímat. Tyto zákalky vznikají ve sklivci /nitrooční gel/, která vyplňuje oko, během života.
Jedná se o benigní záležitost.
V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.

Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika Pardubice
Rokycanova 2798, 530 02
Česká republika
Majitel

Naše internetové projekty a obchody:
www.ocni-centrum.eu
http://klinika.ocni-centrum.eu/
---------------------------------------------------
tel.: 464 007 800, GSM: +420 608 800 886
email: info@ocni-centrum.eu

10.4.2011 19:57

Kvalitní  (2)    Nekvalitní  (0)

Vážená paní,
děkuji za dotaz. Nejspíše vidíte okraj čočky, která Vám byla implantována. Po vyšetření Vám Vaše pracoviště jistě tento problém objasní. Nejde o komplikaci, je po potvrzení, že máte v oku novou čočku.
S pozdravem

11.4.2011 07:04

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den!
Pohybující se zákal před okem je zřejmě zákal va sklivcové dutině, nemusíte se obávat, nejedná se o nic závažného. Zákal je patrný zejména při dobrém světle(slunečný den). S odstupem času Vám nebude dělat potíže. Nemějte obavy, jde o častý jev.

S pozdravem
MUDr. Kateřina Špačková
oční centrum Tana

11.4.2011 14:04

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)

Dobry den,maminka je dva mesice po operaci katarakty,po operaci se zrak velmi zlepsil,ale pred tydnem prestala temer videt,pred tremi dny jsme byli na kontrole a ma prijit na konrolu za 6 mesicu.Zaver postraumaticke axonalni poskozeni optiku vlevo s atrofickymi zmenami a parcialni atrofie optiku vpravo.prosim je moznost zrak opet vratit?

6.8.2011 22:17

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Vážená, vážený,
pokud má Vaše maminka opravdu takové poškození očí jak uvádíte pak nevidím velké možnosti jak stav zlepšit. Doporučoval bych Vám, při vší důvěře k tomuto vyšetření a úctě, aby jste diagnosu ověřili.
S pozdravem

8.8.2011 06:42

Dobrý den,
poškození zrakového nervu bývá velmi často nevratné, neboť nervová tkáň nedokáže dobře regenerovat. Je ale důležité stanovit příčinu poškození zrakového nervu (například zelený zákal nebo oběhová porucha) a tu pak léčit, čímž se zabrání dalšímu poškozování nervových vláken a další ztrátě vidění.

S pozdravem,
MUDr. Tomáš Jurečka, Ph.D.
Oční klinika NeoVize
Poliklinika Viniční
Viniční 235
615 00 Brno-Židenice
Česká republika
Tel.: +420 517 070 707, +420 517 070 700
Mobil: +420 775 858 700
e-mail: info@neovize.cz
www.neovize.cz

8.8.2011 14:39

Dobrý den,
nechci zpochybňovat diagnózu, ale pokud maminka neprodělala nějaký úraz, zdá se velmi nepravděpodobná. Doporučil bych konziliární vyšetření u jiného oftalmologa. Ideální by bylo provést perimetrické vyšetření pro přesné definování výpadků v zorném poli a možná i vyšetření na neurologii a MR. Pokud se opravdu jedná o axonální poškození optiku (ať už z jakékoli příčiny) bývají tato poškození nevratná.

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.

Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika OFTEX
Rokycanova 2798, 530 02 Pardubice
Česká republika
ředitel

Naše internetové projekty a obchody:
www.ocni-centrum.eu
www.ocniklinikapce.cz

---------------------------------------------------
tel.: 464 007 800, GSM: +420 608 800 886
email: info@ocni-centrum.eu

9.8.2011 07:15