Před 27 lety jsem prodělala mozkovou mrtvici, s následky ochrnutí zorného pole obou očí. Na pravé oko skoro nevidím, na levém mám poškozenné zorné pole ve třech čtvrtinách. Celá situace je komplikovaná dvojitým viděním.
Nyní mi byl zjištěn šedý a zelená zákal na levém oku a doporučena operace v nemocnici v Havl. Brodě. P. dokotorka má obavy, že bych v případě komplikácí mohla oslepnout i na levé oko.
Je pro mě důležitý co nejlepší výsledek, mám se proto nechat raději nechat operovat na nějaké klinice? Mají větší možnosti? Jsem schopna si i připlatit.
Děkuji Alena K.
Operace šedého zákalu po mrtvici
(Diskuze k tématu Léčba šedého zákalu (katarakty))
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den paní Kučerová,
Primář očního oddělení v Havl. Brodě MUDr. Peter Mojžiš, Ph.D., FEBO je velký odborník a také jejoch oddělení má špičkovou výbavu.
Myslím, že lepší péči než v Havl Brodě na žádné klinice nedostanete - s důvěrou se na něj obratte.
Většina státních klinik už není co bývala, nejlepší operatéři odešli do soukromých zařízení, kliniky i fakultní nemocnice trpí nedostatkem financí a chaotickýcm řízením. Státní klinická oční zařízení už dnes proto nejsou (až na čestné vyjímky) místem, kde máte zaručenou lepší péči než na ostatních pracovištích.
Děkuji za dotaz a zdravím
MUDr. Josef Hycl, CSc.
Lékařský ředitel Oční kliniky NeoVize
Oční klinika NeoVize
Poliklinika Viniční, 1. patro
Viniční 4049/235, 615 00 Brno-Židenice
Telefon: 517 070 700, 517 070 707
Mobil: 775 858 700
Fax: 533 306 113
E-mail: info@neovize.cz
www.neovize.cz
Dobrý den,
operací šedého zákalu u Vás dojde k odstranění poruchy vidění, kterou způsobuje zákal. Výpadky zorného pole zůstanou i nadále. Podle mých zkušeností ale většina pacientů vnímá i toto "malé" zlepšení pozitivně. Projasní se Vám barvy, případně se sníží Vaše dioptrická vada. Bez operace se vidění bude pomalu, ale jistě zhoršovat.
Pokud se týče výběru pracoviště, nemějte obavy. Primáře MUDr. Mojžíše znám dobře a vím, že je kvalitním operatérem. Pracoviště v Havlíčkově Brodě je kvalitně vybavené.
S pozdravem
prim. MUDr.Petr Novák
Refrakční Centrum Praha
Olivova 948/6, Praha 1
www.refrakcnicentrum.cz
| Basic member |
Zlín
Počet příspěvků: 42
Dobrý den paní Kučerová,
operací šedého zákalu nedojde k úpravě poškozeného vidění v daných zorných polích, ale ostrost a jas obrazu v nepoškozeném zorném poli se zlepší. Pokud by jste operaci nepodstoupila, kvalita vidění by se pomalu zhoršovala.
Lékaři, kteří Vás k zákroku indikují si jsou určitě vědomi toho, že jste riziková pacientka a věřím že vybrali kvalitní pracoviště (což oční odd. v Havlíčkově Brodě bezesporu je).
S pozdravem MUDr.Petra Uhlářová
Oční centrum Gemini
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den,můj dotaz se týká ohledně mé babičky(74),která má v blízké době postoupit operaci šedého zákalu. Zajímalo by jí,jestli její tělo příjme tu čočku,jelikož je velice citlivá i při používání řasenky,očních stínů a trpí i alergiemi na většinu antibiotik. Děkuji. Janichová L.
Dobrý den! Alergie na nitrooční čočku nebyla zatím popsána. Doporučuji zvolit co nejkvalitnější materiál (např.čočka Acrysof IQ). Antibiotika v očních kapkách jsou, ale nezbytná před i po operaci- k eliminaci rizika infekce.
S pozdravem
MUDr.Kateřina Špačková
oční centrum Tana
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den,můj dotaz se týká ohledně mé babičky(74),která má v blízké době postoupit operaci šedého zákalu. Zajímalo by jí,jestli její tělo příjme tu čočku,jelikož je velice citlivá i při používání řasenky,očních stínů a trpí i alergiemi na většinu antibiotik. Děkuji. Janichová L.
| Premium member |
Hradec Králové
Počet příspěvků: 284
Vážený pane,
nemusíte se nijak obávat. V současné době používané nitrooční čočky se standardně vkládají do pouzdra vlastní čočky a zde nevyvolávají žádnou reakci. Nemá to souvislost s alergiemi.
Věřím, že jí operace dobře dopadne.
S pozdravem
Dobrý den paní Janichová,
Vaše babička může být bez obav. Alergie ani povrchová citlivost oka nemá vliv na přijmutí nitrooční čočky.
s pozdravem MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Vážená paní Janichová,
současné nitrooční čočky se vyrábějí z materiálů, které nevyvolávají v oku reakci - jedná se o vysoce biokompatibilní materiály - a proto i riziko reakce organismu proti umělé čočce je extrémně malá.
S pozdravem a přáním pěkného dne,
MUDr. Tomáš Jurečka, Ph.D.
Oční klinika NeoVize
Poliklinika Viniční
Viniční 235
615 00 Brno-Židenice
Česká republika
Tel.: +420 517 070 707, +420 517 070 700
Mobil: +420 775 858 700
e-mail: info@neovize.cz
www.neovize.cz