Praskání cévky po operaci katarakty

(Diskuze k tématu Léčba šedého zákalu (katarakty))

Praskání cévky po operaci katarakty

2.10. 2011 jsem byla na operaci šedého zákalu obou oči postupně, koncem října mi praskla cévka na levém oku, a stále se to opakuje, moje oční lekařka říká, že mám slabé cevky a užívám ascorutin již třetí krabičku a zlepšení žádné, jim i pohanku, ale výsledek žádný, ještě mi to oko začíná slzit. Zrak se mi upravil jen na jednom oku o 1 dioptrii na dálku i blízko.Druhé oko zůstalo beze změny mám 3,5 dioptr. na blízko a 1,25 na dálku. Bylo mi řečeno, že budu chodit bez brýli aspon na dálku, ale musím si pořídit i nové brýle, poradte co s tím krváceím. Děkuji

23.1.2012 22:27

Probíhá odesílání formuláře

RE: Praskání cévky po operaci katarakty

Dobrý den
Spontánní drobné krvácení do spojivky při "prasknutí" cévky je většinou jen kosmetický problém (pokud neberete medikaci - antikoagulancia jako je např. Warfarin). Užívání Ascorutinu může v delším časovém horizontu zlepšit stabilitu cév, a proto Vám byla i tato léčba nasazena. Ke zvlhčení očního povrchu a zlepšení konfortu lze dále eventuálně doporučit aplikaci umělých slz.
S pozdravem,
MUDr. Tomáš Jurečka, Ph.D.
Oční klinika NeoVize
Poliklinika Viniční
Viniční 235
615 00 Brno-Židenice
Česká republika
Tel.: +420 517 070 707, +420 517 070 700
Mobil: +420 775 858 700
e-mail: info@neovize.cz
www.neovize.cz

24.1.2012 11:24

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)
RE: Praskání cévky po operaci katarakty

Dobrý den,
pro zmírnění obtíží děláte maximum. Na slzení bych Vám doporučil oční lubrikancia - umělé slzy, které jsou volně prodejné v lékárnách. Navštívit ale preventivně praktického lékaře pro změření krevního tlaku. Poměrně často totiž opakující se prasklé žilky doprovázejí nekompenzovaný nebo špatně kompenzovaný krevní tlak.

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika OFTEX
Rokycanova 2798, 530 02 Pardubice
Česká republika
ředitel
www.ocniklinikapce.cz

24.1.2012 16:51

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)