Operace strabismus u ročního dítěte

(Diskuze k tématu Léčba strabismu (šilhání))

Operace strabismus u ročního dítěte

Dobrý den, syn narozený 31.7.2009 má vrozený strabismus. Levé oko měl spadlé ke kořenu nosu a vůbec s ním nehýbal. Oční pozadí měl čisté a ani nebyly naměřeny žádné dioptrie. Od 4 měsíců jsme začali lepit okluze střídavě na obě oči. Očičko syn rozhýbal, ale stejně je operace nevyhnutelná. Paní doktorka z FN Královské Vinohrady určí diagnózu až při operaci. Prozatím není známa příčina.Chtěla bych se zeptat jak takováto operace probíhá. Jak dlouho bývá pacient hospitalizován. Zda mám následně očekávat nějaké omezení v aktivitách dítěte. Nemůže se stát, že pláčem dojde k uvolnění stehů a šilhání se vrátí zpět. Dne 20.5. jedeme do FN Královské Vinohrady a já bych chtěla být už trošku informovaná o tom , co nás bude čekat až pojedeme na operaci samotnou. Děkuji Eva.

4.5.2010 09:26

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Operace strabismus u ročního dítěte / 4.5.2010 9:26

Vážená paní,
nejlépe bude, když se o těchto věcech domluvíte s Vaší lékařkou, která se o dítě stará. Váš syn může mít špatně vyvinutý některý z očních svalů, popřípadě nedostatečně fungující některý z nervů, který zajišťuje pohyb očí. Detailně se situace pozná při operaci, kdy se zkontroluje stav svalů a podle toho se nejspíše část některého posune na jiné místo, aby se pohyblivost oka zlepšila. Hospitalizace je krátká, většinou jeden až dva dny. Do zhojení spojivky by měl být v čistém prostředí. Stehy se pláčem neuvolní. Snad jsem Vám trochu pomohl.
S pozdravem

14.5.2010 06:32

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)