šilham od narození operovan jsem byl ve 20letech operace se nezdařila uplně na obě oči vidim skoro stejně i když to jedno skoro nepouživam nyní je mi59let byl jsem si pro brýle na čtení a optik mi řekl že je to škoda oko je zdravé jen ho nepoužívam kvuli dilopliji operace volný ch stehu setenkrát nedělala .JE NĚJAKÁ MOŽNOST VIDĚT NA OBĚ
Strabismus dospělého
(Diskuze k tématu Léčba strabismu (šilhání))
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Premium member |
Hradec Králové
Počet příspěvků: 284
Vážený pane,
prostorové vidění (oběma očima současně) se vyvíjí v časném dětství, takže se to nedá již dohonit. Je třeba vyšetření kvalifikovaným lékařem který se zabývá šilháním a posouzení Vašeho nálezu s ohledem, co je možné pro Vás učinit. Není to otázka operace volných stehů.
S pozdravem
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Vyšetřeni se rád podrobim ,jenom prosím kde se objednat
| Premium member |
Hradec Králové
Počet příspěvků: 284
Vážený pane,
to záleží na místě, kdy bydlíte, domluvte se prosím s očními lékaři ve Vašem okolí.
S pozdravem
návštěvník
Počet příspěvků: 8
Dobrý den,
pokud jste šilhal od narození a operaci jste podstoupil až ve 20 letech, je malá pravděpodobnost, že se u vás prostorové vidění vůbec vyvinulo. Je vhodné, abyste podstoupil vyšetření na pracovišti, které se zabývá diagnostikou a léčbou šilhání. Teprve po podrobném vyšetření se lze vyjádřit k vašim zrakovým funkcím.
Děkuji za dotaz a zdravím,
MUDr. Kristina Vodičková, Ph. D.
Oční klinika Neovize, Brno