Dobrý den! Chtěla bych se zeptat na riziko zeleného zákalu. V srpnu mi naměřili zvýšený nitrooční tlak (22 torrů v obou očích), v září jsem byla na přeměření (P:21 torrů a L:24 torrů) byla jsem tedy objednána na perimetr. Ten dopadl výborně, ale hned po něm mi byl zase zjištěn zvyšující se nitrooční tlak (P: 24 a L:27 torrů). Pokud vím, nikdo v rodině zelený zákal neměl. Je mi 26 let. Jsem objednána do glaukomové poradny. Přesto bych nejprve věděla více o riziku.
Také se s přítelem chceme pokusit o miminko, jáká jsou rizika, v těhotenství,v případě potvrzení zeleného zákalu? Děkuji za odpověď.
Rizika glaukomu v těhotenství
(Diskuze k tématu Mám Glaukom nebo nemám? Neléčím se zbytečně nebo naopak nedostatečně?)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den,
to co popisujete zatím není glaukom-zelený zákal. Je to pouze podezření na zelenýzákal - přečtěte si proím můj článek zde na lékaři online týkající se glaukomu a grvajete na tom abyste prošla kroky, které se tam popisují. Dle mého názoru je veli nepravděpodobné, že se při vašem věku 26 let skutečně jedná o glaukom
článek najndete na:
http://www.lekari-online.cz/ocni-lekarstvi/novinky/mam-glaukom-nebo-nemam
Děkuji za dotaz a zdravím
MUDr. Josef Hycl, CSc.
lékařský ředitel Oční kliniky NeoVize
Oční klinika NeoVize
Viniční 235
615 00 Brno - Židenice
tel: 517 070 700
tel: 517 070 707
mobil: 775 858 700
fax: 533 306 113