Mohl bych vás poprosit o radu ohledně mého zdravotního stavu? V říjnu jsem absolvoval refrakční zákrok na obou očích, který byl nějakou dobu bez problémů..Bez pocitu suchého oka..zhruba do prosince..ale bohužel jsem měl pak v očích opakované záněty. Zhruba kolem Vánoc jsem byl ve stresu ze zkoušek a levé oko mě začalo zase zlobit..po nějaké době jsem šel k doktorovi, který na něm neshledal nic zvláštního, ale na druhém oku (které mě vůbec nezlobilo) našli virový zánět.Dali mě znovu antibiotika do obou očí, které ten stav bohužel prohloubily.Do té doby jsem neměl s viděním problémy..nyní vidím neustále jakoby přes mlhu..po odklopení dolního víčka vidím bílé špunty a hustý bílý sekret..což je výraznější po ránu. oči mě pálí a mám je slepené skoro celý den.Sem tam kapu umělé slzy Optive, které vidění ihned zlepší..ale jen na chvíli. Později je vidění horší než když vůbec nekapu a oči pálí víc..Takže nyní nekapu nic..Ale ten stav rozhodně není ideální. Nemyslím si že ten problém zamlženého vidění a suchého oka má přímou souvislost s operací protože jsem tím opravdu netrpěl až do ledna kdy mě nasadili antibiotika na ten virový zánět..Nehledě nato že když kápnu umělé slzy vidím chvíli opravdu dobře..Jedná se pravděpodobně o bleferitis anterior-meibomitis. Antibiotika v mém případě hrály negativní roli takže bych potřeboval poradit jak proti tomu bojovat bez nich.
Děkuji za odpověď.
S pozdravem Jaroslav Janovský
Záněty očí po refrakční operaci
(Diskuze k tématu Schirmerův test)
Jerry
návštěvník
Počet příspěvků: 4 návštěvník
10.6.2010 11:43
Probíhá odesílání formuláře
prof. MUDr. Pavel Rozsíval, CSc., FEBO
Oftalmologie
Hradec Králové
Počet příspěvků: 267
![]() | Premium member |
Hradec Králové
Počet příspěvků: 267
Vážený pane,
na takto položené dotazy nelze konkrétně odpovědět. Vyhledejte prosím Vašeho lékaře/lékařku, popřípadě refrakční centrum a tam se poraďte.
S pozdravem
10.6.2010 12:19
Kvalitní
()
Nekvalitní
()