Operace šilhání v 60letech

(Diskuze k tématu Strabismus - šilhání u dětí a dospělých)

Operace šilhání v 60letech

mám tupozrakost pravého oka.Oko mi ujíždí smerem dolu.Na tupozrakém oku mám 25 dioptrií. Na levém -1,5dioptrií.Je mi60let je možné operací srovnat oko aby neujíždělo.Dekuji

30.1.2012 14:46

Probíhá odesílání formuláře

RE: Operace šilhání v 60letech

Dobrý den, tak jak to popisujete, bych Vám doporučila nejdříve zkusit oko nějak srovnat po stránce dioptrií a pak teprve úpravou očích svalů. Takto bychom tam měli odchylku brzy zpátky.
Za další bych Vám doporučila pustit se do odstranění pouze skutečně významné odchylky, nejvíce jsou spokojení pacienti s většími odchylkami, pacienti s menší odchylkou výsledek nemusí tolik ocenit.
S pozdravem

30.1.2012 15:10

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: Operace šilhání v 60letech

Dobrý den,
v první řadě doporučuji odstranit onu dioptrickou vadu. A pak teprve řešit vertikální odchylku oka. Pokud by se operovalo pouze šilhání, tak se s největší pravděpodobností velmi rychle tupozraké oko opět uchýlí do původního úhlu šilhání. Nejvhodnější je po odstranění vady vyšetřit odchylku oka, a pokud nebude možno ji srovnat speciálními brýlemi (prismata) tak zhodnotit vhodnost operace šilhání. Záleží na velikosti úhlu šilhání, na hodnotě vísu atd.

Pokud budete mít zájem o nezávaznou konzultaci, neváhejte nás kontaktovat.

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika OFTEX
Rokycanova 2798, 530 02 Pardubice
Česká republika
ředitel
www.ocniklinikapce.cz

30.1.2012 18:34

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)