Dobrý den,
mám od narození částé záněty rohovek obou očí, obě mám po keratoplastice (2004,2009), jedno je už zhoené, přijate, bohužel začalo opět šednout,prý ji prostě tělo přijalo za svou :) Druhé, z roku 2009, bylo rok klidné,ale na podzim 2010 u mě došlo kvůli asi nachlazení k prudké odmítavé reakci imunity a nová rohovka je zanícená a vytváří se otoky.Potlačujeme to pednizonem, eflunidexem a betoptiky, ale stále na něj velice špatně vidím a při každé viroze se to zhoršuje. Moje oční lékařka je dlouhodobě nemocná a zastupující moc nevědí, co dělat, mají z toho strach :) Jsem týden v práci (učím na SŠ) a zase 14 doma, nevím, kdy se to zlepší. Cpu se i vitamíny, ovocem, zeleninou... Můžete mi prosím poradit, zda existuje i nějaká alternativní léčba? Mockrát děkuji za názor, pomoc a za ochotu. JH Prostějov
Keratoplastika při dědičné dystrofii rohovek
(Diskuze k tématu Transplantace rohovky – keratoplastika)
Awele
návštěvník
Počet příspěvků: 6 návštěvník
5.4.2011 21:56
Probíhá odesílání formuláře
prof. MUDr. Pavel Rozsíval, CSc., FEBO
Oftalmologie
Hradec Králové
Počet příspěvků: 284
| Premium member |
Hradec Králové
Počet příspěvků: 284
Vážený pane,
děkuji za dotaz. Nejlépe bude, když navštívíte specializovanou rohovkovou ambulanci oční kliniky v Brně Bohunicích, kde se dlouhodobě onemocněním rohovky a transplantacemi zabývají. Jistě Vám budu moci kvalifikovaně poradit.
S pozdravem
6.4.2011 06:30
Kvalitní
()
Nekvalitní
()
Soutěž