Keratoplastika při dědičné dystrofii rohovek

(Diskuze k tématu Transplantace rohovky – keratoplastika)

Keratoplastika při dědičné dystrofii rohovek

Dobrý den,
mám od narození částé záněty rohovek obou očí, obě mám po keratoplastice (2004,2009), jedno je už zhoené, přijate, bohužel začalo opět šednout,prý ji prostě tělo přijalo za svou :) Druhé, z roku 2009, bylo rok klidné,ale na podzim 2010 u mě došlo kvůli asi nachlazení k prudké odmítavé reakci imunity a nová rohovka je zanícená a vytváří se otoky.Potlačujeme to pednizonem, eflunidexem a betoptiky, ale stále na něj velice špatně vidím a při každé viroze se to zhoršuje. Moje oční lékařka je dlouhodobě nemocná a zastupující moc nevědí, co dělat, mají z toho strach :) Jsem týden v práci (učím na SŠ) a zase 14 doma, nevím, kdy se to zlepší. Cpu se i vitamíny, ovocem, zeleninou... Můžete mi prosím poradit, zda existuje i nějaká alternativní léčba? Mockrát děkuji za názor, pomoc a za ochotu. JH Prostějov

5.4.2011 21:56

Probíhá odesílání formuláře

RE: Keratoplastika při dědičné dystrofii rohovek

Vážený pane,
děkuji za dotaz. Nejlépe bude, když navštívíte specializovanou rohovkovou ambulanci oční kliniky v Brně Bohunicích, kde se dlouhodobě onemocněním rohovky a transplantacemi zabývají. Jistě Vám budu moci kvalifikovaně poradit.
S pozdravem

6.4.2011 06:30

Kvalitní  (2)    Nekvalitní  (0)