3-měsíční miminko nefixuje zrakem

3-měsíční miminko nefixuje zrakem

valesova  |  návštěvník
  • 1 odpovědí
Dobry den. Jsem maminkou temer trimesicniho chlapecka, ktery bohuzel stale nefixuje ani obliceje ani hracky. Detskou lekarkou jsme byli odeslani na vysetreni oci, ale bohuzel ve FN Motol mame termin az temer za mesic. :(( Mam hrozny strach, co s nasim synem je a jeste vetsi strach, ze uz jdeme pozde. Vsude ctu, ze vyvoj zraku je nejbourlivejsi prave v prvnich trech mesicich veku a ze pokud chybi zrakova stimulace, ma to vazne nasledky. Jak ale stimulovat zrak u syna, kdyz fixuje pouze svetlo, na me tvari nebo nabizene hracce jeho zrak ulpi tak dve sekundy...? Otazka je, zda vubec na tvar nebo vec zaostri. V jeho dvou mesicich jsme kvuli silhani jednoho ocicka byli na vysetreni u ocniho lekare, ale nic zavazneho neobjevil. Mohl by mi nekdo poradit, co bych mohla delat do te doby, nez pujdeme na vysetreni, abych synovi pomohla. Mam velkou obavu, ze se neco zanedbalo. :( Budu vam vdena za jakoukoli pomoc ci radu. Dekuji, Radka

prof. MUDr. Rudolf Autrata, CSc., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Brno
  • 15 odpovědí
Dobrý den paní Radko

v případě, že oční lékař neobjevil u Vašeho chlapce před měsícem žádný patologický nález v anatomických strukturách očí, můžete být klidná a absolvovat za měsíc vyšetření ve FN Motol. Na dětské oční klinice jsou specializovaní mimo jiné na komplexní vyšetření těchto malých dětí. Pokud budete mít potom zájem zjištěný nález konzultovat , můžete se objednat telefonicky nebo e- mailem :
tel. + fax : XXXXXXXXXXX (336, 201), XXXXXXXXXXXXXXXXXX

S pozdravem

Prof. MUDr. Rudolf Autrata, CSc., MBA
přednosta dětské oční kliniky LF MU a FN Brno
vedoucí laserového centra oční kliniky LF MU a FN Brno
předseda České společnosti dětské oftalmologie a strabologie ČLS JEP
valesova  |  návštěvník
  • 1 odpovědí
Pane profesore, děkuji Vám za odpověď. Klidná nejsem, mám obavu z výsledků vyšetření, ale ubezpečení, že tím měsícem nic nezanedbáme, mi pomohlo. Nejistota "co je špatně" je snad ještě horší, než mít jasnou diagnózu, byť nepříznivou. Ještě jednou děkuju. Radka

Reakce na valesova

prof. MUDr. Rudolf Autrata, CSc., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Brno
  • 15 odpovědí
Vážená paní Radko,
nemáte zač děkovat, pokud si budete přát nález Vašeho
miminka konzultovat, rád se Vám budu věnovat.
Hezký večer,
Prof. R. Autrata