Dobrý den ,byl jsem přijat na 1.LF UK -Všeobecné lékařstvi do Prahy ,ale mám porušeny barvocit - je to problém ?
Porušený barvocit a studium medicíny
(Diskuze k tématu Vyšetření barvocitu)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den,
nepíšete, jakým způsobem je porušen barvocit. Zcela nevidíte jednu barvu? Nebo si pletete dvě určité barvy? Nebo jen špatně rozlišujete stupně sytosti jedné barvy?
V každém případě pokud fakulta nevyžadovala zdravotní prohlídku, tak by to neměl být problém. I tak bych Vám doporučil obrátit se telefonicky na studijní oddělení dané fakulty (třeba i anonymně), aby Vás pak v prváku nečekalo nepříjemné překvapení.
V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika Pardubice
Rokycanova 2798, 530 02
Česká republika
Majitel
Naše internetové projekty a obchody:
www.ocni-centrum.eu
http://klinika.ocni-centrum.eu/
---------------------------------------------------
tel.: 464 007 800, GSM: +420 608 800 886
email: info@ocni-centrum.eu
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den , byl jsem na prohlidce na očním a dělalimi test na barvocit (knižečka s barevnymi obrazky a vněm čísla ) měl jsem problem s teplými barvami v kominaci s bílou .Tmavší obrazky jsem přečetl.Dále bych chtěl říct že rozeznám barvy ,nemám problem ani necitím že bych barvy nerozeznal nebo neviděl.
Jsou tyto testy s číslama v barevném kruhu vždy spolehlivé na odhalení poškození barvocitu ?
Děkuji M.P
Přiložené fotografie
K tomuto příspěvku jsou přiloženy fotografie, které se zobrazují pouze přihlášeným uživatelům - pro jejich zobrazení se přihlaste anebo se zaregistrujte.
Dobrý den, metod testování barvocitu zas není tolik. Tato knížečka je standartní pro běžná vyšetření a pokud nebyla extrémně stará a vybledlá, pak se jedná o relativně spolehlivou metodu odhalení poruch. S touto poruchou by neměl být na medicíně problém, ovšem i tak doporučuji kontaktovat studijní odd. fakulty.
V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika Pardubice
Rokycanova 2798, 530 02
Česká republika
Majitel
Naše internetové projekty a obchody:
www.ocni-centrum.eu
http://klinika.ocni-centrum.eu/
---------------------------------------------------
tel.: 464 007 800, GSM: +420 608 800 886
email: info@ocni-centrum.eu