Porušený barvocit a studium medicíny

(Diskuze k tématu Vyšetření barvocitu)

Porušený barvocit a studium medicíny

Dobrý den ,byl jsem přijat na 1.LF UK -Všeobecné lékařstvi do Prahy ,ale mám porušeny barvocit - je to problém ?

7.7.2011 21:10

Probíhá odesílání formuláře

RE: Porušený barvocit a studium medicíny

Dobrý den,

nepíšete, jakým způsobem je porušen barvocit. Zcela nevidíte jednu barvu? Nebo si pletete dvě určité barvy? Nebo jen špatně rozlišujete stupně sytosti jedné barvy?

V každém případě pokud fakulta nevyžadovala zdravotní prohlídku, tak by to neměl být problém. I tak bych Vám doporučil obrátit se telefonicky na studijní oddělení dané fakulty (třeba i anonymně), aby Vás pak v prváku nečekalo nepříjemné překvapení.
V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.

Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika Pardubice
Rokycanova 2798, 530 02
Česká republika
Majitel

Naše internetové projekty a obchody:
www.ocni-centrum.eu
http://klinika.ocni-centrum.eu/
---------------------------------------------------
tel.: 464 007 800, GSM: +420 608 800 886
email: info@ocni-centrum.eu

11.7.2011 19:23

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den , byl jsem na prohlidce na očním a dělalimi test na barvocit (knižečka s barevnymi obrazky a vněm čísla ) měl jsem problem s teplými barvami v kominaci s bílou .Tmavší obrazky jsem přečetl.Dále bych chtěl říct že rozeznám barvy ,nemám problem ani necitím že bych barvy nerozeznal nebo neviděl.
Jsou tyto testy s číslama v barevném kruhu vždy spolehlivé na odhalení poškození barvocitu ?
Děkuji M.P

Přiložené fotografie
K tomuto příspěvku jsou přiloženy fotografie, které se zobrazují pouze přihlášeným uživatelům - pro jejich zobrazení se přihlaste anebo se zaregistrujte.

11.7.2011 19:44

Kvalitní  (2)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den, metod testování barvocitu zas není tolik. Tato knížečka je standartní pro běžná vyšetření a pokud nebyla extrémně stará a vybledlá, pak se jedná o relativně spolehlivou metodu odhalení poruch. S touto poruchou by neměl být na medicíně problém, ovšem i tak doporučuji kontaktovat studijní odd. fakulty.

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.

Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika Pardubice
Rokycanova 2798, 530 02
Česká republika
Majitel

Naše internetové projekty a obchody:
www.ocni-centrum.eu
http://klinika.ocni-centrum.eu/
---------------------------------------------------
tel.: 464 007 800, GSM: +420 608 800 886

email: info@ocni-centrum.eu

13.7.2011 12:38