Dalekozrakost a astigmatismus

(Diskuze k tématu Vyšetření zrakové ostrosti do blízka)

Dalekozrakost a astigmatismus

Dobrý den, s mojí 4,5 letou dcerou jsem byla na očním vyšetření,přečetla vše, byla to tzv. E a měla určit správný směr, u jednoho oka jí trochu nešel poslední řádek. Po rozkapání vyjely z přístroje hodnoty, p. dr. mi řekla, že je tam astigmatismus a dalekozrakost, tedy když se kříží tyto dvě vady, že doostří dobře, ale může jí občas bolet hlavička.
Dostala brýle, na pohled mi přijdou dost silné. Má je nosit celodenně. Ráda bych věděla, zda je to nutné nebo by to stačilo až ve škole. Pokud by je nyní nenosila, může se jí to ještě zhoršit?
Ráda bych uvedla, že nezpochybňuju názor lékařky, jen tomu uplně nerozumím, proto bych znala ráda další názor. Já sama jsem krátkozraká a brýle nosím. Děkuji
Ve zprávě je uvedeno.
RM v C +1,5+1,5ax98
+2,5+1,0ax100
Orto:osy d.d.b.s:0 d.bl.b.s.:0
Diagnosa: hypermetropia astigmatismus bilat
cefalea
Doporučení: 1x brýle ko v září
Poukaz na brýle:
Sféra Cyl Osa
DP: +1,00 +1,00 100°
DL: +2,00 +0,50 100°
Obruba: 1 Tvrzení: ano

9.2.2010 22:42

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Dalekozrakost a astigmatismus / 9.2.2010 22:42

Vážená paní,
dalekozrakost, popřípadě v kombinaci s astigmatismem je u dětí v tomto věku běžná. Mají velkou schopnost zaostřovat do blízka, takže samy tuto vadu často vyrovnávají a přijde se na ní až po podrobném vyšetření. Ke lépe jim situaci usnadnit a brýlemi jim pomoci. S růstem většinou ustoupí a nošení brýlí nebývá nutné. Je opačné než u krátkozrakosti, která se většinou zvětšuje. Klidně dceři brýle ponechte a domluvte se při další kontrole o dalším postupu.
S pozdravem

23.2.2010 07:49

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)