Dobrý den, zajímalo by mne, jestli u odstranění nosní mandle a zmenšení krčních mandlí je u dětí před operací aplikován nějaký tišící prostředek? Nebo jen na vyžádání. Kamarádky dcerka (4 roky) před zákrokem nic nedostala a museli ji ve 4 lidech držet na sále na lůžku, aby jí dali narkózu. Děkuji za odpověď.
Adenotomie-tišící prostředek před operací
(Diskuze k tématu Adenotomie)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den,
před operací anesteziolog nebo ošetřující lékař podává tzv. premedikaci, což je "na zklidnění". Takový by měl být standardní postup.
RVmedCentrum
návštěvník
Počet příspěvků: 4
A v jaký nemocnici jí dělali ten zákrok?
návštěvník
Dobrý den,
jakou nemocnici byste mi doporučoval pro 4letého syna?Ústí nad Labem,Most nebo Litoměřice?
Děkuji
návštěvník
Dobrý den, ta holčička byla v Jindř. Hradci.
Před 14-ti dny jsem zákrok absolvovala se synem v Jihlavě, přístup skvělý, syn si podle mne vůbec nic nepamatuje. Odstranili mu nosní mandli a zmenšili krční mandle, po opce byl 2 dny na JIP tišený, pak na normálním pokoji a vůbec ho to nebolelo. Podle mne ani neví, že mu "řezali" krk. Jihlavu vřele doporučuji - skvělý přístup k dětem i k vyděšeným maminkám :-)
návštěvník
Dobrý den,
kdybyste byla z větší dálky, než z Jihlavy, doporučovala byste mi nechat tam 4letého syna samotného?-byla tam ňáká sestřička, která se těm dětem věnovala? Bylo tam hodně maminek s dětmama?Nechávaj děti aby si hráli společně?
Děkuji za odpověď
návštěvník
Milá Jarko, bydlím 45 km od Jihlavy. Já bych tam malého samotného nenechala, i když sestřičky tam byly moc hodné, tak po tom, co jsme se vrátili z JIPky, tak malý byl, jako kdyby mu nic nedělali, asi ho to ani nebolelo. Ale po zákroku měl nařízený klidový režim a vzhledem k tomu, že tam byly děti s různými virovými onemocněními, tak se s nimi neměl stýkat, aby něco nechytil. Na chodbě tam je herna, ale chodila jsem tam s ním jen tehdy, když tam nikdo jiný nebyl. V nemocnici jsme byli celkem 7 dnů a můžu Vám říct, že ke konci už mi tam doslova "lezl po hlavě", protože ho to nebavilo být zavřený na pokoji. Ale byly tam i děti bez maminek a sestřičky se o ně hezky staraly. Docházela tam i jedna paní z "mateřské školy" u nemocnice, která si s těmi dětmi hrála. Ale myslím, že hlavně po zákroku, než dostal tišící léky, je maminka prostě maminka.