Adenotomie-tišící prostředek před operací

(Diskuze k tématu Adenotomie)

Adenotomie-tišící prostředek před operací

Dobrý den, zajímalo by mne, jestli u odstranění nosní mandle a zmenšení krčních mandlí je u dětí před operací aplikován nějaký tišící prostředek? Nebo jen na vyžádání. Kamarádky dcerka (4 roky) před zákrokem nic nedostala a museli ji ve 4 lidech držet na sále na lůžku, aby jí dali narkózu. Děkuji za odpověď.

9.6.2009 08:29

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Adenotomie-tišící prostředek před operací / 9.6.2009 8:29

Dobrý den,
před operací anesteziolog nebo ošetřující lékař podává tzv. premedikaci, což je "na zklidnění". Takový by měl být standardní postup.
RVmedCentrum

10.6.2009 09:01

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

A v jaký nemocnici jí dělali ten zákrok?

13.10.2009 08:23

Dobrý den,
jakou nemocnici byste mi doporučoval pro 4letého syna?Ústí nad Labem,Most nebo Litoměřice?
Děkuji

13.10.2009 08:35

Dobrý den, ta holčička byla v Jindř. Hradci.
Před 14-ti dny jsem zákrok absolvovala se synem v Jihlavě, přístup skvělý, syn si podle mne vůbec nic nepamatuje. Odstranili mu nosní mandli a zmenšili krční mandle, po opce byl 2 dny na JIP tišený, pak na normálním pokoji a vůbec ho to nebolelo. Podle mne ani neví, že mu "řezali" krk. Jihlavu vřele doporučuji - skvělý přístup k dětem i k vyděšeným maminkám :-)

13.10.2009 08:43

Dobrý den,
kdybyste byla z větší dálky, než z Jihlavy, doporučovala byste mi nechat tam 4letého syna samotného?-byla tam ňáká sestřička, která se těm dětem věnovala? Bylo tam hodně maminek s dětmama?Nechávaj děti aby si hráli společně?
Děkuji za odpověď

13.10.2009 15:50

Milá Jarko, bydlím 45 km od Jihlavy. Já bych tam malého samotného nenechala, i když sestřičky tam byly moc hodné, tak po tom, co jsme se vrátili z JIPky, tak malý byl, jako kdyby mu nic nedělali, asi ho to ani nebolelo. Ale po zákroku měl nařízený klidový režim a vzhledem k tomu, že tam byly děti s různými virovými onemocněními, tak se s nimi neměl stýkat, aby něco nechytil. Na chodbě tam je herna, ale chodila jsem tam s ním jen tehdy, když tam nikdo jiný nebyl. V nemocnici jsme byli celkem 7 dnů a můžu Vám říct, že ke konci už mi tam doslova "lezl po hlavě", protože ho to nebavilo být zavřený na pokoji. Ale byly tam i děti bez maminek a sestřičky se o ně hezky staraly. Docházela tam i jedna paní z "mateřské školy" u nemocnice, která si s těmi dětmi hrála. Ale myslím, že hlavně po zákroku, než dostal tišící léky, je maminka prostě maminka.

14.10.2009 07:19

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)