Chronická rýma a nosní mandle

(Diskuze k tématu Adenotomie)

Chronická rýma a nosní mandle

Dobrý den,
možná se můj dotaz bude zdát hloupý, ale od mala trpím rýmou. Téct z nosu mi začíná při sebemenší fyzické námaze, pokaždé když vyjdu ven z domu a bez kapesníku se neobejdu ani ráno po probuzení. Obvykle mívám i problém delší dobu dýchat pouze nosem, jako bych měla v nose překážku. Doma to vždy přikládali tomu, že to je rodové, jelikož maminka i babička trpí tím samým problémem. Napadlo mě, jestli problém nemůže být spojen s nosní mandlí, jelikož všechny tři ji máme a sestřenice z matčiny strany, která rýmou také trpěla se problému po adenotomii zbavila. Prosím o radu nebo o názor.
Děkuji

20.8.2010 16:09

Probíhá odesílání formuláře

RE: Chronická rýma a nosní mandle

Dobrý den Kláro,
je mnoho příčin rýmy a může jí způsobovat i nosní mandle. U nás příčinu odhalíme kamerou se speciálním fibroskopem. Doporučuji nezávaznou konzultaci a hned budeme vědět, zda nosní mandličku odpařit laserem či provést jiný zákrok nebo dokonce najdeme řešení bez operace.
S pozdravem, dr. Pavelec, 604243945

22.8.2010 08:17

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: Chronická rýma a nosní mandle

Dobrý den, mám malou dceru 3.5 roku a dětská doktorka nám doporučila návštěvu na ORL kontrolu nosní mandle, s tím když bude zvětšená tak nechat vyndat. Chtěla bych poradit jestli je to nutné nechat mandli odstranit, aby dcera po odstranění nebyla více náchylná na rýmu, kašel atd..Předem děkuji za váš názor.

21.11.2010 19:15

Kvalitní  (15)    Nekvalitní  (0)
RE: RE: Chronická rýma a nosní mandle

Dobrý den, je to velmi jednoduše vypadající otázka, ale odpověď je často složitá. Doporučuji šetrné vodeofibroskopické vyšetření. S pozdravem, dr. Pavelec, LENTE

21.11.2010 20:06

RE: RE: Chronická rýma a nosní mandle

dobrý den...na kolik Kč toto vyšetření + popřípadě zákrok vyjde...máme syna 3roky a stejný problém jako "lucius" ....děkuji

28.11.2011 22:59