Nedoslýchavost po adenotomii, ventilační trubičky

(Diskuze k tématu Adenotomie)

Nedoslýchavost po adenotomii, ventilační trubičky

Dobrý den.Nevím,jestli píšu správně.Ale máme problém.Syn byl v loni v březnu na vyndání nosních mandlí,při kterém mu zavedli ventilační trubičky.V červenci mu je vyndali,ale v září začal zase špatně slyšet.Tak koncem února tohoto roku mu je dávali znova.Koncem března jsme šli na kontrolu,protože mu jedno uouško začalo hnisat.Po prohlídce doktor zjistil,že mu jedna trubička už vypadla a druhou má zhnisanou.Vytéká mu krvavý hnis.Předepsal mu Pamikon,ale moc to nezabírá.Bohužel na to ucho vůbec neslyší.Ráda bych věděla,jestli bude muset na operaci ještě jednou,nebo se to dá vyléčit i jinak.Myslíme si,že se ta operace nepovedla.Máme strach,aby syn neměl porušené ucho už napořád.Moc děkuji za odpověď.Katka

2.4.2010 13:21

Probíhá odesílání formuláře

RE: Nedoslýchavost po adenotomii, ventilační trubičky

Dobry den,
dekuji za Vas dotaz.
Ventilacni trubicky se pozivaji jako dlouhodoba lecba -tj. nekolik mesicu trvajici-pri chronickych zanetech stredniho ucha.Prechodna nedoslychavost je v totmto pripade bezna,a mela by se soucasne s odeznenim zanetu upravit.
Ovsem takhle na dalku,bez vysetreni vaseho syna,nemohu vubec nic rict o tom,zda lecba ma obvykly prubeh nebo ne...Prosim o zpravu,zda uz doslo k vyleceni,resp. zda jeste lecba probiha...?
Diky
MUDr Ludvika Zahorova,Poliklinika Na Narodni,Narodni 9,Praha 1

13.10.2010 22:59

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Zdravím,
dcera byla v prosinci na nosních mandlích, jelikož špatně slyšela. Byly nám dopuručeny VT, ale hlen byl prý v pořádku. Je březen a dcera opět neslyší a trubičky nám byly doporučeny opět. Zánět stř.ucha nikdy neměla. Je tato operace nutná? Děkuji,Simona

29.3.2011 22:38

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den chtěla jsem se zaptat jelikož už nevím co dělat.Na vánoce roku 2010 prodělala dcera spálu(léčena injekčně penicilinem,poté 17.1. po všech krevních testech které byli o.k. odstraněna nos.mandle a vloženy trubičky.Po 3 dnech začala horečka a rýma nasadili antibiotika,která měla jen 7dní když dobrala po 10 dnech začal zelený výtok z ucha po 4 dnech i z druhého,opět nasazeny antibiotika,ve vítěru nalezen streptokok pneumonie nebo tak nějak,měla je cca 14dní i s kapičkami do uší.Vše dobrala a vše odeznělo.cca po 3 týdnech opět výtok z ouška do tři dnů i bruhé a máme opět antibiotika,ve výtěru opět nějaký bacil.Chodíme na odsávání.Dnes po 7 denní léčě antibiotikem nasazená další dávka,jelikož druhé ouško stále teče.Když ouška tečou tak opravdu tečou,jako tak že jí stále kape z ouška na tričko hnědá voda poté zezelená a zhoustne.Myslela jsem že nám trubičky pomohou ale nevím.Zdá se mi že je to horší než předtím,hlavně se mi nelíbí ta častá antibiotika.Nesetkala jste se s tímto?Děkuji za odpověď.Dceří je 2,5 roku.Před mandlí trpěla na zelené rýmy,zahlenění,záněty průdušek.ouško píchané jen jednou ale na měření oušek křivka vždy rovná.

31.3.2011 21:37

Kvalitní  (27)    Nekvalitní  (0)