Vyšetření sluchu v narkóze

(Diskuze k tématu Časná diagnostika vad sluchu u novorozenců a kojenců)

Vyšetření sluchu v narkóze

Dobrý den, chci se vás zeptat..Mám 2 měsíční dceru. Už 3x jsme byli na vyšetření sluchu (sondy v uších) a bylo vše neúspěšné. V 5. měsíci máme jít na vyšetření, kde je potřeba klid dítěte a doktor říkal, že bude nutná narkóza. Jenže z toho mám strach a teď nevím, jak se rozhodnout. Neexistuje jiná možnost? Snad nějaký sirup vím z doslechu. Slyšela jsem taky, že dítě může usnout a už se nemusí probudit, tak bych chtěla od vás poradit..Já jsem ve třetím měsíci těhotenství prodělala zánět ucha a taky jsem měla těžký porod, jelikož jsem byla prvorodička a mé dítě vážilo 4400 g a bylo u porodu přidušeno..Zkoušíme cokoliv - hračky, jakékoliv zvuky, ale dítě nereaguje..Předem děkuji za odpověď. Maminka

13.6.2011 19:55

Probíhá odesílání formuláře

RE: Vyšetření sluchu v narkóze

Dobrý den, četla jsem Váš dotaz i já jsem sem psala. Nejsem lékař, ale chci Vám napsat naše zkušenosti. Měli jsme podobný problém - synovi do půl roku nevycházelo měření ušních emisí. Před měsícem jsme byli v pražském Motole na vyšetření sluchu v narkóze. Do zadečku mu zavedli nějakou látku, aby tvrdě spal, protože při vyšetření se nesmí hýbat. Trvalo i nějakou dobu než jsme ho uspali. Podle mě to není klasická narkóza, po probuzení byl úplně v pohodě oproti klasické narkóze (vyndavali mu nosní mandli a odsávali rýmu ze středouší), to se probudil a 2 hod. proplakal. Cestou do Prahy ani nesměl spát, aby to na něj zabralo. Po vyšetření jsme tam museli ještě 6 hod. zůstat, aby ho mohli sledovat. Naštěstí mu žádnou vadu nezjistili, má chybu v převodu, protože má znova rýmu ve středouší. Myslím, že toho uspání se nemusíte obávat, není to nic hrozného. Ať Vám vše dobře dopadne a jste zdraví. Hezký den.

14.6.2011 14:00

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)