Dobrý den, můj třináctiletý syn trpí opakovaně na laryngitidy. Letos jí měl už dvakrát-jednou skončil na JIPu, protože se začal dusit. Dřív zabíral rectodelt, ale už je něj slabý. Podle lékařky to mělo odeznít do sedmi let, ale bohužel. Dvakrát prošel alergo testy, ale ty vyšly negativně, nechala jsem ho naočkovat, byla mu odstraněna nosní mandle, nic se ale nemění. Nyní byl na odběrech na další testy. Přiznám se, že se ho bojím někam pouštět, protože laryngitida přichází bez varování pozdě v noci, má u něj většinou dost dramatický průběh a léky, které mám k dispozici dostatečně nezaberou.
Opakované laryngitidy 13-letého syna
(Diskuze k tématu Laryngitida)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
![]() | Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 619
Dobrý den, z pohledu klasické medicíny doporučuji jako prevenci vyvarovat se suchého a horkého prostředí v bytě, často větrat, topit málo, zvlhčovat vzduch, nekouřit v bytě, častý pobyt venku na vzduchu. Alternativní lékaři doporučují jako prevenci pít lékořicový čaj aspon 1x týdně, homeopati radí užívat v kritickém období homeopatikum z bezinek (Sambucus nigra)- o dávkování a užití se poraďte s homeopatem. Zvláště důležité mi však připadá zjistit příčinu v úrovni psychické a tu odstranit- co vaše dítě trápí? Rodinné konflikty, stresy, strachy, vztah mezi vámi a synem...Doporučuji zaměřit svou pozornost tímto směrem.. Existuje mnoho poradců i lékařů, kteří se zabývají vztahy mezi nemocí a duší.
Dobry den,
dekuji za Vas dotaz.
Nevim,kdy byl Vas syn naposled na alergolog. vysetreni?Zarazi me,ze leky,ktere ma predepsane v pripade akut. obtizi,nezabiraji a dochazi k tak dramatickemu prubehu..Rozhodne bych doporucovala kompletni KO+biochemii u jeho pediatra+imunologicke vys.Pokud bylo alergolog. vys. provedeno dele nez pred rokem,doporucuji zopakovat.
Srdecne zdravim
Ludvika Zahorova,Poliklinika Na Narodni,Praha 1
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý večer,
chtěla bych se zeptat, zda-li mi poradíte nějaký čípek(léky),který by pomohl mému synovi?
Laryngitidu má už od svých 3 let a stále nám přetrvává, nyní je synovi 7 let
Objevuje se nám ve večerních hodinách, doma máme adrenalin a čípky Rectodelt
Zda-li se to dá léčit i jinou formou léčby?