Již několik let mám dole na krku otok, který se zvětší při hlubším výdechu nebo smíchu. Při pohledu na mně to vypadá jako Struma a každý, kdo mě tak vidí se domnívá, že mám problémy se štítnou žlázou. Na vyšetření štítné žlázy chodím pravidelně, ale sono i výsledky krve jsou negativní. Také mám stálý pocit knedlíku v krku, který mě nutí k odkašlávání. Je to velmi nepříjemné, protože pořád "chrchlám". Když mi tento problém začal, byla jsem i na krčním vyšetření, ale připadala jsem si jako simulant. Jsem stále unavená, nepřiměřeně se potím, v noci nespím a postupně přibírám na váze, přestože se snažím stravovat zdravě a nepřejídám se. Poraďte prosím, co dělat a jak dál postupovat nebo kde a jak se léčit. Děkuji Jitka ze Zruče.
Otok na krku
(Diskuze k tématu Nádory hrtanu)
Jitka Hurdesová
návštěvník
Počet příspěvků: 1 návštěvník
31.10.2011 18:36
Probíhá odesílání formuláře
Diff.diagnosticky jde nejspíše opravdu o uzlovitou strumu, nesprávně diagnostikovanou. Doporučuji odborné endokrinologické vyšetření. Pouze onemocnění štítné žlázy bývají spojené se změnami váhy, únavností, pocením, apod.
Kromě komplexního ORL vyš.je vhodná sonografie krku, ev. i punkční biopsie, cytologie. Při vyloučení uzlovité strumy bych doporučil probatorní extirpaci, resp. excisi a histologickou verifikaci nálezu.
MUDr.Tomáš Rozsíval, Opava.
31.10.2011 19:59
Kvalitní
()
Nekvalitní
()
Soutěž