Dobrý den,
mám takový nepříjemný problém a budu moc ráda pokud mi poradíte. Před 10-ti lety /cca od 18-ti/ jsem začala mít problémy se zápachem z úst, v té době to nebylo nějak hrozné /dle okolí/, řešila jsem to přes ORL, na návštěvy jsem tam chodila tak co půl roku, vždycky mě udělali nějaké stěry, matně si pamatuji na několik vyš. štítné žlázy, rtg žaludku, nikdy nic nenašli, dr. si se mnou nevěděla rady, dokonce mi řekla jestli to není jen můj pocit nebo že to není tak hrozný. Na vlastní žádost jsem šla na sondu /nevím přesně jak se to jmenuje/ do žaludku, taky nic nenašli. K zubaři chodím pravidelně, taky jsem to s ním probírala, zuby mám prý v pořádku. problém je, že se to stále zhoršovalo a nyní ani nepomůže když si vyčistím zuby, je to jak kdybych si je vůbec nevyčistila, ani žvýkačky už podle mě nepomáhají, lidi na mě dost znechuceně koukají a někdy mají řeči, je mi hrozně. Teď jsem zjistila že když si šáhnu hluboko do krku tak mám "záklopku" uplně nalepenou na stěně /dovrchu/, dřív když sem si tam šahala tak byla tak "půl na půl" - mírně odchlípná od stěny. Cítím že je opravdu něco v nepořádku a mám strach že s tím budu žít už napořád. samozřejmě se chystám k dr., ale potřebuji vědět, že tohle se dá napravit, už s tím nedokážu žít, hrozně mě to omezuje, nedokážu dělat běžné věci jako ostatní lidi, jako jít do obchodu, mezi lidi, bavit se... Nyní jsem těhotná a mezi lidi budu muset a neumím si poradit. Dá se to operovat kdyby byl /a já věřím že tomu tak je/ problém v té záklopce, že je pořád navrch a proto mi jde cítit ze žaludku? prosím poraďte mi, děkuji Vám.
Zápach z úst a záklopka
(Diskuze k tématu Onemocnění hlasivek)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den, ta "záklopka", tedy příklopka hrtanová má několik poloh, ve kterých může během dýchání být - od přiklopení pod kořen jazyka po otevření na zadní stěnu hltanu. Zápach může být třeba i z vedlejších dutin nosních nebo nosohltanu- dojděte si opět na ORL- udělají vám endoskopii nosu, podívají se do krku i na tu vaši příklopku a budete vklidu, že nic není špatně. Můžete mít třeba nějaký bakteriální kmen, který to způsobuje, ale nejčastěji to doopravdy bývají dásně- to by i ORL lékař měl vidět.
S pozdravem
Stříteská
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Děkuji za odpověď. Já vím že je to předčasné, ale dá se to léčit kdyby to byl ten nos nebo příklopka? Dásně to totiž opravdu asi nebudou, mám je ukázkové, to taky potvrdilo několik zubařů, měnila jsem doktory protože si mě přehazovali jak horkej brambor. Ale na tu záklopku nebo nos se mi nikdo nikdy nedíval. jak je toto vůbec dá léčit? Nebo snad operovat? Moc díky za odpověď, chtěla bych to vědět trochu dopředu než k dr. půjdu, na co se mám připravit, a taky mám strach jestli to vůbec řešitelné je, abych to neměla už napořád.