Nerozumím slovům

(Diskuze k tématu Percepční nedoslýchavost)

Nerozumím slovům

Dobrý den, jsem 70.letý, trpím cukrovkou as 9.let. Již asi 8.let mám potíže se sluchem. Prvně jsem byl léčen tablety,později mi bylo předepsáno sluchadlo. Tím se mi dostalo lepšího zesílení zvuku,ale začal jsem špatně rozumět některým slovům . Asi před rokem jsem obdržel nové sluchadlo, ale vnímaní některých slov se nezlepšilo a nyní je situace ještě horší, já rozeznávám vysoké tóny,nízké tóny,každý krok mě děsí svojí hlučností,ale významu slov neporozumím. Můj lékař mi posléze řekl, že si musím zvyknot! To mě odradilo od další jeho návštevy. Prosím tedy o doporučení co v mém případě mám dělat, budu rád pokud mi doporučíte některého odborníka,nebo kliniku.
V úctě F.Kryštůfek

23.11.2010 21:26

Probíhá odesílání formuláře

RE: Nerozumím slovům

Mám stejné problémy na jednom uchu,také jsem dostala sluchadlo,nerozumím slovům,ale rámus okolo je hrozný.Také si prý mám zvyknout.To se dřív zblázním,nebo se vším skoncuji,je to beznaděj a ještě se mám dohadovat se sestrou,která ví líp,jestli něco slyším nebo ne..můžete poradit?

8.4.2012 22:37

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den rozhodně by ste měl navštívit foniatrickou kliniku, kde by Vám mělo být provedeno cílené sežízení sluchadla, většinou optavdu dochází pouze k zesílení zvuků a srozumitelnost zůstává stejná, proto doporučuji svým pacientů, aby používali sluchadla pouze na televizi a to ještě spíše doporučuji sluchátka, která se běžně používají na připojení k TV, určitě by jste měl užívat prášky na rozšíření a lepší prokrvení vnitřního ucha/Betaserc, Cinarizin, Stugeron nebo i přírodní Gingo bilobu/

10.4.2012 07:50

Dobrý den, pokud se léčíte s diabetem, je naprosto jasné , že postižení cévního systému bude asi velké, rozhodně bych vám nedoporučovala přestat s léčbou, mucíte stále brát léky na prokrvení vnitřího ucha/Betaserc, Cavinton/ nebo přírodní produkty a také by nebyla špatná vitaminová kůra B12/Milgamama Nú je také v tabletách.Máte pravdu, se sluchadlem se spíše jen zesílí zvuk a srozumitelnost nemusí být dobrá, to je bohužel způsobeno stavem cév, proto doporučuji na běžné používání se obejít bez sluchadel a brát si je jen k TV, i když asi i tam budete více slyšet zvukové předěly než konkrétní slova, je nutné se domluvit s foniatrem na seřízení sluchadel

10.4.2012 07:56