U lékařské prohlídky mi byla zjištěna 40% ztráta sluchu. Na základě tohoto zjištění mi byl odebrán řidičský průkaz skupiny C, CE, D. Chci se zeptat: jestli bych mohl vykonávat práci řidiče skupiny C,CE. Ztráta sluchu je kompenzována naslouchadlem.
Nedoslýchavost a práce řidiče
(Diskuze k tématu Percepční nedoslýchavost)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
návštěvník
Počet příspěvků: 1
dík za možnost diskutovat bez registrace, která vás k tomu nepřipustí.
Jsem na tom obdobně, ztráta 35 -40% vadí mi to už v komunikaci. Čeká mne taky kontrola k ř.p. Sluchadla má vyzkoušeno několik typů a zajímaly by mě zkušenosti uživatelů u slabší a střední vady. Mne se zamlouvají nejvíc BTE závěsná s možností ručního ovládání,které se dají snadno sejmout, ale nejsou zase pohodlná spolu s brýlemi.
Kapesní sluchadla bych taky bral jako alternativu, ty ale ustrnuly ve vývoji na úrovni 60 tých let. Při současných možnostech bych si je představoval, jako integrovanou funkci v mobilu, MP3 přehrávači s výstupem na normální sluchátka i mikrofon.
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Mám ztrátu oboustranou a to přez 65% a řidičák stále mám a to na skupiny C,E,T a práci řidiče aktivně vykonávám, ptal jsem se své foniatričky a při zapsání do řid. prukazu( sluchadlo nutné) by neměl bejt problem. Vím o lidech s velmy silnýmy dioptriemi a taky říděj kamion, tak proč by to nemělo jít bez uší? Spousta lidí má v autě natolik ohulený rádio že stejně neslyšej co se děje okolo auta a člověk neslišící je v provozu mnohem pozornější. V jakém roce vám sebrali papíry? Jestli se tedy můžu zeptat?