Dobrý den,
Už čtvrtý týden jsem doma se sinusitidou. Celou zimu jsem přecházela jens rýmou a kašlem ale v lednu se k tomu přidaly zvýšené teploty a tak jsem zašla k lékařce. Ta mi původně dala jen Sinupret na kašel a nechala mě týden doma ať to vyležím, ale jelikož se to nezlepšovalo další týden jsem u ní byla znovu. Poslala mě na RTG dutin a plic zjistily mi tedy abych byla konkrétní sinusitis maxilaris, a proto mi doktorka nasadila Zinnat500 na 10 dní ale moc se to nezlepšilo. Další týden mě poslala na ORL kde mě opět poslali na RTG dutin a sinusitidu mám pořád. Předepsali mi Volnostin na doléčení a jinak beru ambrosan na kašel. I když inhaluji anýz a dutiny nahřívám teploty pořád přetrvávají a rýma také. Lékařka mi nechala udělat i krevní obraz, ale výsledky byly naprosto v pořádky a dne jsem byla opět na odběrech kvůli chlamidiím a mononukleóze kterou už jsem kdysi prodělala. Snažím se za každou cenu vyhnout punkci. Můžete mi prosím doporučit něco na uvolnění dutin? Předem moc děkuji za Vaši odpověď.
S pozdravem
Mašová Michaela
Jak uvolnit dutiny?
(Diskuze k tématu Rinosinusitis (rýma a zánět vedlejších dutin nosních))
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Basic member |
Počet příspěvků: 106
Dobrý den paní Mašová,
doporučím Vám vyšetření u nás. My punkce téměř neprovádíme. S pozdravem, dr. Pavelec, 604243945
Dobry den,
srdecne Vas zdravim.
Dle toho, co pisete, nasadila kolegyne obvyklou lecbu, ktera byva uspesna.
Nevim, zda jste byla v poslednim tydnu na kontrole,protoze je mozne ,ze uz Vam mezitim Vase lekarka odebrala vytery z nosu a event. i predepsala leky ke "zpruchodneni" nosu a k odhleneni.Mozna jeste vysledek vyteru neni hotov..?
Dulezita je take tzv. fyzikalni lecba.
Budete-li mit zajem,objednejte se prosim ke mne na Polikliniku Na Narodni - na tel. 222 075 120 ; rada se na Vas podivam.
Ludvika Zahorova
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den. Nikdy jsem zánět dutin neměla, až teď. Začalo to virozou,kašel,rýma. Pak týden dobrý a dostavila se bolest hlavy, tzv.mluvení do hlavy, bolest při předkolonu, ale bez teplot. Na ORL dělán snímek, zánět potvrzen,nasazen Amoksiklav a Nasonex. Po týdnu čekám změnu k lepšímu, ale je to jen malinko lepší. Punkce se bojím. Je nutné dodržovat podpeřinový režim? Co mohu udělat víc?
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den paní Mašová,přečetla jsem si Váš příspěvek o problému s dutinami a protože jsem na tom takhle již 3 měsíce,obracím se s prosbou o radu a pomoc.Prodělala jsem 3xpunkci,využívala 2 antibiotika stále mě nic nezabírá. Nyní již měsíc užívám homeopatii,bohužel také bez efektu.Pokud můžete,napište mi prosím,zda a jak Vám někdo v této nepříjemné nemoci pomohl. S pozdravem Jana Zavadilová
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den paní Zavadilová,
Nevím jestli Vám mohu nějak poradit,ale pokusím se.Ze začátku mé léčby jsem využívala různých léků a antibiotik,která ovšem nezabírala.Často jsem se dočítala o různých bylinkách,které by měli pomoci,takže jsem často inhalovala anýz a využívala různých ,,babských rad".Také jsem si vypůjčila od známých hřejivou lampičku,kterou sem si často dutiny nahřívala.Přestala jsem používat kapky do nosu,jelikož mi podráždily nosní sliznici a měla jsme stále pocit,že nos mám ucpaný.Nakonec my lékařka dělala nějaké další testy a zjistila že má sinusitida byla mykotického původu nasadila mi správná antibiotika a potom už šlo všechno jen k lepšímu.Hlavně zůstat pod peřinou a v teple.Ale nevím jestli by mohlo něco z toho zabrat i u Vás, jelikož má sinusitida byla akutní,ale zdá se podle toho jak jste napsala, že Vaše trvá už tři měsíce a myslím že by mohla být chronická. Držím Vám palce ať se brzy uzdravíte. :-)
S přáním hezkého dne,
Michaela Mašová