Dobrý den, je mi 22 let, rád bych se tu poradil s problémem, který mi snad nikdo není schopen vyřešit. Již asi rok a půl se potýkám s obrovským problémem dýchat nosem, nemám žádný problém s hlenem nebo že by mi cokoli teklo z nosu, naopak, sliznice je nadměrně až extrémně suchá, přes den mívám už bolesti hlavy, v noci se probouzím s naprosto neprůchodným nosem, absolvoval jsem kompletní vyšetření na ORL posléze na alergologii, alergii nemám vůbec žádnou, na ORL mi řeknou všude něco jiného, a předepíší mi inhalační kortikosteroidy jako nasonex, který i při pravidelném braní nemá žádný účinek, dělali mi i rengen lebky, prý je vše v pořádku, abych mohl fungovat a nezešílel z toho tak nyní musím používat vincentku smíchanou s Olynthem, abych mohl vůbec dýchat, ovšem to stále více devastuje a vysouší sliznici, a není to žádné řešení, prosím o radu, jak a dál postupovat, za týden zkusím další ORL kliniku, ale počítám, že mi opět dají inhalační kortikosteroidy, které už ale odmítnu brát, musí být i jiné řešení, takto se opravdu nedá fungovat přes den a v noci spát už vůbec, děkuji mnohokrát za Vaše odpovědi.
Chronicky ucpaný nos
(Diskuze k tématu Rinosinusitis (rýma a zánět vedlejších dutin nosních))
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den, přesně tento problém mne trápil po dobu uplynulých 3 měsíců. Už jsem z toho byl zoufalý a málem jsem se stal závislým na Sanorinu (ten totiž jako jediný pomohl "stáhnout cévy" v nosních dých. cestách a pomohl mi vždy nakonec usnout s celkem průchodným nosem). Nakonec jsem ho ale sám vysadil, a to z důvodu jeho nebezpečnosti při dlouhodobějším používání. Podotýkám, že za prvních asi 40 dní mi lékaři naordinovali postupně 4 různé typy antibiotik a různé nosní kapky - a nic!
Asi před 1,5 měsícem mi lékař naordinoval tablety CLARITINE Loratadinum a nosní kapky/emulzi RHINOCORT 64 Aqua (obojí 1x denně). Asi po 7 dnech se stav začal VÝRAZNĚ zlepšovat a asi po 10 dnech jsem se opět normálně vyspal, a to se VCELKU VOLNÝM NOSEM !!!
Na doplnění dodávám, že kromě uvedených předepsaných léků, používám 1-2x denně mořskou vodu PHYSIOMER-Alergie a nosní dutiny. Nevím, jak daný stav vydrží, ani jak se vše dál vyvine, ale zatím jsem spokojen a doufám, že se ten ucpaný/nateklý nos už nebude opakovat.
Protože velmi dobře vím, co je to za trápení, tak doufám, že by Vám to také mohlo pomoci. Poraďte se se svým lékařem. Mimochodem - já už z toho byl tak nešťastný, že jsem uvažoval o laserové mukotomii(operaci nosní sliznice). Přeji Vám, ať se z toho dostanete!!!
bj55
Dobry den,
na Vase zdravotni potize neexistuje jednoznacna odpoved bez predchoziho ORL vysetreni.
Co pomaha jednomu pacientovi-napr. antihistaminika, ktera Vam poradil spokojeny pacient, nemusi zabirat prave Vam.
Zrejme Vam byl delan RTG vedlejsich nosnich dutin?
A vytery?O tom se nezminujete...
Pokud byste mel zajem o komplexni ORL vysetreni, muzete se objednat; rada se na Vas podivam.
Srdecne
Ludvika Zahorova,Poliklinika Na Narodni,
t.222 075 120
návštěvník
Počet příspěvků: 2
dobrý den mám problém se zápachem z nosu.Před rokem jsem prodělala zánět dutin od té doby mi večer zapáchá z nosu a do krku mi tečou hleny.Nos mi vysychá nic nevysmrkám.
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobry den,taky jsem se potykala /3 roky/ s ucpanym nosem.Brala jsem ruzne pripravky,ktere mi zabraly tak na hodinu a nos byl zase ucpany.Pak jsem v jednou casopisu si precetla rady pro joginy.Proplachovani nosu morskou soli a masaz.Proplachovani "nic moc",ale masaz nosu zabrala po prvnim tydnu.Ta je ,ze prsty polozime na misto kde jsou oprene bryle a tahem masirujeme,smerem k ocnim obloukum nahoru.Ze zacatku jsem masaz provadela nekolikrat za den a dnes jen po ranu.Zadna chemie a jde to.K tomu dobre vyvetrana loznice a na ustrednim topeni hrnek s vodou a zadne osvezovace vzduchu.Zdena