Dobrý den,
už několik let trpím chronickou zadní rýmou. Tvoří se mi hleny, které nemohu vysmrkat, ale polykám je, zvláště když prochladnu. Pomáhá mi Rhinocort Aqua. Dá se s tou rýmou něco dělat, nějak ji vyléčit?
Děkuji,
Iveta
Chronická zadní rýma
(Diskuze k tématu Rinosinusitis (rýma a zánět vedlejších dutin nosních))
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den, navíc můžete stříkat Vincentku nosní sprej, jinak víc než kortikodní sprej v konzervativní terapii moc nepomůže, jedině dlouhodobá atb ter. dle zahraničních studií až 12 týdenní. Dále už jen chirurgické výkony dle nálezu v nose.
Stříteská
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Děkuji za odpověď.
Znamená to, že si můžu sama koupit např. Bioparox a stříkat si ho, nebo je nutno antibiotika na předpis lékaře (praktického či ORL)?
Děkuji,
Iveta
Dorý den, atb se doporučují makrolidy a ty jsou jen na předpis, ale je to zahraniční názor na věc, atb nejsou všespásná a mají i hodně svých negativ... tu vincentku určitě , u ORL výtěr z nosohltanu a podlě něj dále.
Stříteská
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den, už asi 14 dní mám rýmu, zelenou rýmu a cítim z nosu zápach, po vysmrkání zelená rýma v kapesníku zapáchá, jsem z toho dosti vyděšená, můžete mi poradit?
Děkuji, Klára.
dobrý den, tak to je nutné si zajít na ORL, to chce alespoň atb.
Stříteská
návštěvník
Dobrý den,
4 roky trpím chronickou rýmou,tvoří se mi hleny které polykám,a nemohu nic vysmrkat.Z toho vzniká zánět průdušek obvykle.Beru ACC(občas),Ecobec,Atimos,Nasofan(nosní kapky),Ambrobene...A bez výsledku..Prosím porad'te jaké jsou další kroky k léčbě této rýmy.A chci se taky poptat,jestli je nějaká operace,na odbourání této nemoci.Moc děkuji ..Nashledanou.
návštěvník