Dobrý den. Jsem nyní studijně ve Španělsku a mám dotaz ohledně své nemoci. Již tři týdny jsem nemocná, beru jedny antibiotika za druhými bez výsledku. jen se mi přidávají další a další neduhy. Začalo to slabostí a únavou a velmi zvětšenou uzlinou na krku vpravo(6cm). Lékař napsal augmentin 875mg/125mg a Seractil. Během užívání se objevil hnis na stranách krku u mandlí. Další návštěva lékaře, jiný lékař než minule (na klinice se asi střídají). Napsal augmentin 1000 mg /62,5mg a Paracetamol. Bez výsledku, krk stále zanícený. Nově ucpané dutiny kolem nosu. Bublání při dýchání, ale vysmrkat nic nešlo. Po antibiotikách 19.3. jsem začala užívat šalvěj a piju čaj s medem a citronem. Krk se začal spravovat, hleny uvolňovat. Hlen z nosu se mi dostává do pusy (hustý, žlutý). Mám navštívit znova lékaře? Cítím se už dobře, bolest krku i hnis mizí. Hleny se uvolňují, ale cítím, že to ještě není dobré. Může to být nebezpečné? Tedy že se mi to zase může rozjet, nebo mám ještě počkat, když už se hlen z nosu uvolňuje? Nerada bych něco podcenila, a pak byla zase měsíc v posteli. Děkuji za náhled na věc. Ivana.
Hnisavý zánět mandlí a dutin
(Diskuze k tématu Rinosinusitis (rýma a zánět vedlejších dutin nosních))
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobry den,
zda se mi, ze Vas stav se podstatne zlepsil;uvolnovani -a odchod hlenu + zlepseni celkoveho stavu o tom svedci.
Pisete, ze "berete jedny antibiotika za druhymi",ale uvedla jste jen Augmentin; druhy lekar zvolil spravne jeho zvysene davkovani...Podstatne je, ze nemate teplotu a citite se lepe; nyni by mel byt kazdy den lepsi a lepsi.Celkova lecba Augmentinem by nemela presahnout 10 dni;urcite je vhodne podporit hojeni vyplachy dutiny ustni salveji,(Coz cinite), nebo hermankem.Jeste bych Vam doporucila uzivat Lactobacillus acidophillus, ktery doporucuji k ochrane strevni sliznice pri delsi lecbe antibiotiky.Brzke uzdraveni preje
Ludvika Zahorova,Poliklinika Na Narodni,Praha 1