Opakované záněty nosohltanu a dutin

(Diskuze k tématu Rinosinusitis (rýma a zánět vedlejších dutin nosních))

dobrý den,mám takový problém. Po porodu se u mě začaly objevovat akutní záněty nosohltanu a vedlejších dutin. Trápí mě to, jelikož bychom chtěli ještě jedno dítě a mám obavu, že při mých opakujících se zánětech (tak 4-5do roka) to bez antibiotik nejde. Což je v těhotenství nemožné! Vždy mám teploty kolem 39 tak cca 3-4dny a pak většinou skončím na ambulanci a tam mi předepíší antib.fromilid 500. Ten pak užívám tak 14dní 2xdenně. Bohužel jsem naposled byla tímto lékem přeléčena cca před 14dny a dnes je to zpět :( Nevím, co si počít! Před otěhotněním jsem nebyla cca 2 roky vůbec nemocná, pominu-li občas rýmu. Prosím poraďte, jaké vyšetření bych si měla nechat udělat a co s tím. Moc Vám děkuji za brzkou odpověď
Zuza

2.8.2010 08:21

Probíhá odesílání formuláře

RE: Opakované záněty nosohltanu a dutin

Dobrý den,

nejdříve si nechte odebrat u praktického lékaře krev s vyšetřením KO,FW,CRP,glykemie,kreatinin,urea,thyreoidin,fT4 a imunoglobiliny.
Pak bych doporučil ORL vyšetření,stěr z mandlí na kultivaci a citlivost a RTG dutin/.Podle výsledků ev. další vyšetření.
Antibiotika bych již nebral a když tak cíleně jen ty,které jsou citlivá/dle stěru krku/
Je množství alternativních léků,které výborně posiluji imunitní systém,který máte jistě oslabený.Nevím odkud jste,ale jsem schopen Vám
po dop.vyšetřeních poradit ev.zaslat potřebné.Dle mého by to neměl být problém,Můžete i po domluvě přijet,bylo by to lepší
zdraví Vás
Dr.Robětín

2.8.2010 23:13

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)

dobrý den, moc Vám děkuji za Vaši radu. Určitě začnu s tou krví.Již jsem byla na ORL a za 14 dni jdu na výtěry a na alergo-testy. Pani doktorka mi zjistila ještě k tomu, že mám alergii :( Tak doufám, že se konečně ke konci prázdnin dozvím, co a jak bude. Zatim mi předepsali Zyrtec každé ráno jednu tabletu. Nějaké alternativní léky na posílení imunity bych jistě uvítala! Tak uvidíme jak dopadnou testy. Moc Vám děkuji!
přeji krásný den
Zuza

3.8.2010 09:13

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobry den,

cetla jsem dnes Vas dotaz a odpoved pana kolegy s jeho radami,se kterymi naprosto souhlasim!
Touto dobou uz budete mit asi vysledky;v pripade nejakeho pozitivniho nalezu,(zajimal by me hl. vysledek CRP a vyteru,ktere je treba provest opakovane),bude-li nutne pokrac. ORL vys.,se na me obratte,budete-li mit zajem.
Srdecne zdravim
Ludvika Zahorova,Poliklinika Na Narodni,Praha 1
t. 222 075 120

25.9.2010 09:18

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den,měl bych na vás dotaz. mám zvýšenou teplotu 37,3 (občas 37,5,) před 4týdny bolest v krku,zánět nosohltanu,chrapot, zánět průdušek,2x ATB, CRP od počátku ok,sedimentace ok,nyní průdušky v pořádku,RTG plic v pořádku.rýmu nemám,hlen bez zbarvení. Je možné mít v takovém případě zánět vedlejších nosních dutin? Děkjui za odpověď Davis

21.11.2010 19:23

Ano je!
dr. Pavelec, LENTE, 604243945

21.11.2010 20:08

RE: RE: Opakované záněty nosohltanu a dutin

Děkuji za odpověď.Je teda pravda,že cítím bolest při pohmatu na L.lícní kosti.přikládal jsem to za bolest čelistního kloubu.Je možné,že kost je citlivá jen v jednom místě?v přední části obličeje je vše ok. A jak probíhá léčba? přistupuje se ihned k punkcím? Děkuji Davis

22.11.2010 11:06

Kvalitní  (4)    Nekvalitní  (0)