Následky při odmítnutí punkce dutin

(Diskuze k tématu Rinosinusitis (rýma a zánět vedlejších dutin nosních))

Následky při odmítnutí punkce dutin

Katka

Přeji dobrý den. Mám již dva roky problém s rýmou.Začalo to chycením nervu u zubaře, z čehož se mi udělal zánět dutin. Byla jsem na ORL, kde mi předepsali atb a zároveň jsem denně dojížděla na punkce. Bylo to opravdu velmi, velmi bolestivé a už bych to nerada podstupovala znovu. Přitom mám spoustu náušnic, piercingů, jsem tetovaná, mám jistou plastiku a prodělala jsem porod císařským řezem, takže bolest mi nijak moc nevadí, ale ty punkce...Nikdy více! Ale aby to nebylo málo, vlastní vinou (ale nevědomky) jsem si způsobyla medikamentozní rýmu. Vím,jak se závislosti zbavit, ale mám strach z návratu zánětu dutin. Opravdu se toho hrozím. Můžete mi poradit, co si mám počít? Můžu punkce případně odřeknout? A kdybych tak učinila, jaké mi hrozí následky? Mockrát Vám děkuji za odpověď...Katka Vaňková

12.2.2009 21:22

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Následky při odmítnutí punkce dutin / 12.2.2009 21:22

Dobrý den, především běžte na ORL, můžou vám předepsat spreje, které vám pomůžou snáze se závislosti na volně prodávaných aktivních sprejích zbavit. Pokud byste měla náběh na zánět dutin či těžší průběh rýmy, opět vám na ORL mohou předepsat mnoho léků, které vám pomůžou se punkci vyhnout.
s pozdravem
Stříteská

22.2.2009 14:21

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
Odpověd na Následky při odmítnutí punkce dutin / 12.2.2009 21:22

Dobrý den
prosím vás o radu. Měla jsem bolesti nosu asi nosní přepařka a jde mi to až na horní ret. Byla jsem na ORL kde mi p.doktor předepsal kapky NASONEX a tab.CLARITINE 10 mg.Léky beru 3 dny a teď ta bolest není tak ostrá ale tupá. Dle návodu jsem měla ulevu pocitit po 2 dnech což se tak nestalo.Prosím můžete mi poradit co v takovém případě mám dělat. Děkuji.

12.3.2009 13:59

Kvalitní  (4)    Nekvalitní  (0)