Dobrý den,
ráda bych se zeptala. Moji dceru bolely oči (nad i pod) byly jsme poslany na ORL, kde zjistili z RTG, že má zánět dutin. mudr. nasadila na týden Klacid po 12hod 2,5ml. Dcera si máčela lokty, byla v teple,..... na poslední kontrole byla pochvalena, že už má nos průchodný.Také ji zkontrolovala jestli slyší a vše OK, ale i přesto nám mudr. nasadila po antibiotikach Aerius 2,5ml jednou denně a za 6týdnů na kontrolu.- a znovu RTG. Je skutečně nutné užívat Aerius a poslat znovu 5letou holčičku na RTG?
V současnosti máme dobraná antibiotika a dcera si nestežuje na žádnou bolet, rýmu nemá jen skutečně vzácně zakašle.
děkuji za vaší radu a přeji hezký večer
Vyléčený zánět dutin -proč znovu rentgen?
(Diskuze k tématu Rinosinusitis (rýma a zánět vedlejších dutin nosních))
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 664
Dobrý den, vaši dceru jsem nevyšetřovala, ale podle vašeho popisu mi další rentgen nepřipadá nezbytně nutný. Klacid je v léčbě sinusitid velmi efektivní.Pokud dcerka už nemá žádné příznaky,tak bych další rentgen nedělala. Aerius je protialergický lék, je možné, že vaše pediatrička shledala nějaký důvod k jeho podávání.
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobry den,
jěště bych se zeptala , jestli dceru mohu poslat do sauny? Mudr. nám řekla, že nesmí 6týdnů do bazenu, ale na saunu jsem se zapomnela zeptat. děkuji
Dobry den, co se lecby tyce,nasazeni Klacidu na lecbu zanetu dutin je obvykle-a ucinne.K predepsani Aerius mela pani kolegyne urcite duvod(alergolog.),zlepsuje pruchodnost nosni.Po lecbe bych osobne misto RTG preferovala sono dutin;ale neni duvod ke znepokojeni,kdyz bude proveden-i v pomerne kratke dobe-kontrolni snimek dutin,(jedna se o velmi nizkou davku ozareni).Saunu bych zaradila - zvl. v tomto chripkovem obdobi -az po plne rekonvalescenci;souhlasim s dobou 6 tydnu.
Srdecne zdravim
Ludvika Zahorova
návštěvník
Dobry den chcel by som Vas poprosit o radu. Moj problem je dlhorocny s nosnymi dutinami. Mam s tym dlhorocne problemy. Zijem a byvam v UK. Pri navsteve Slovenska snad pred 3 rokmi som bol na vysetreni s nosnymi dutinami(stale bolesti hlavy) odbornicka lekarka(nechcem menovat) urobila vysetrenia poslala ma na rentgen a stale tvrdila,ze to nie je v spojitosto s nosnymi dutinami.(( Toto trvalo snad rok, potom som navstivil inu doktorku odbornicku, ktora okamzite zistile, kde je moj problem. Povedala,ze bol najvyssi cas a mechanicky mi nosne dutiny cistila (kazdy den v case ejdneho tyzdna) nemohol som viac procedur aboslvovat nakolko som odchadzal do Anglicka. Hned po prichode som navstivil mojho lekara, ten mi nasadil antibiotika a odporucil ma na specialne vysetrenie. Bol som ,ale problem je v tom, ze v Anglicku je ina liecba a nie mechanicke cistenie..((( Konzumoval som snad 3-4 mesiace antibiotika a rozne lieky, mozem povedat,ze nic sa nezlepsilo hlava ma opat boli.Je neaka liecba alebo nieco s cims a da pomoct?? Naparovanie?? Ohrievanie ultracervenym svetlom(neviem ako sa to presne vola)?? Alebo navstevou sauny a poriadnym prehriatim???
Dakujem LP
| Basic member |
Počet příspěvků: 106
Myslím, že bude dobré, pokud Vás budu moci vyšetřit. O možnostech řešení více na www.lente.cz.
S pozdravem a úctou,dr. Pavelec
návštěvník
pan doktor dakujem pekne, keby to bolo take jednoduche ist k Vam tak som tam okamzite..((((
pekny den
LP