Vyléčený zánět dutin -proč znovu rentgen?

(Diskuze k tématu Rinosinusitis (rýma a zánět vedlejších dutin nosních))

Vyléčený zánět dutin -proč znovu rentgen?

Dobrý den,
ráda bych se zeptala. Moji dceru bolely oči (nad i pod) byly jsme poslany na ORL, kde zjistili z RTG, že má zánět dutin. mudr. nasadila na týden Klacid po 12hod 2,5ml. Dcera si máčela lokty, byla v teple,..... na poslední kontrole byla pochvalena, že už má nos průchodný.Také ji zkontrolovala jestli slyší a vše OK, ale i přesto nám mudr. nasadila po antibiotikach Aerius 2,5ml jednou denně a za 6týdnů na kontrolu.- a znovu RTG. Je skutečně nutné užívat Aerius a poslat znovu 5letou holčičku na RTG?
V současnosti máme dobraná antibiotika a dcera si nestežuje na žádnou bolet, rýmu nemá jen skutečně vzácně zakašle.
děkuji za vaší radu a přeji hezký večer

27.12.2010 10:47

Probíhá odesílání formuláře

RE: Vyléčený zánět dutin -proč znovu rentgen?

Dobrý den, vaši dceru jsem nevyšetřovala, ale podle vašeho popisu mi další rentgen nepřipadá nezbytně nutný. Klacid je v léčbě sinusitid velmi efektivní.Pokud dcerka už nemá žádné příznaky,tak bych další rentgen nedělala. Aerius je protialergický lék, je možné, že vaše pediatrička shledala nějaký důvod k jeho podávání.

28.12.2010 12:00

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobry den,
jěště bych se zeptala , jestli dceru mohu poslat do sauny? Mudr. nám řekla, že nesmí 6týdnů do bazenu, ale na saunu jsem se zapomnela zeptat. děkuji

3.1.2011 16:03

Dobry den, co se lecby tyce,nasazeni Klacidu na lecbu zanetu dutin je obvykle-a ucinne.K predepsani Aerius mela pani kolegyne urcite duvod(alergolog.),zlepsuje pruchodnost nosni.Po lecbe bych osobne misto RTG preferovala sono dutin;ale neni duvod ke znepokojeni,kdyz bude proveden-i v pomerne kratke dobe-kontrolni snimek dutin,(jedna se o velmi nizkou davku ozareni).Saunu bych zaradila - zvl. v tomto chripkovem obdobi -az po plne rekonvalescenci;souhlasim s dobou 6 tydnu.
Srdecne zdravim
Ludvika Zahorova

25.1.2011 18:18

Zanet nosnych dutin

Dobry den chcel by som Vas poprosit o radu. Moj problem je dlhorocny s nosnymi dutinami. Mam s tym dlhorocne problemy. Zijem a byvam v UK. Pri navsteve Slovenska snad pred 3 rokmi som bol na vysetreni s nosnymi dutinami(stale bolesti hlavy) odbornicka lekarka(nechcem menovat) urobila vysetrenia poslala ma na rentgen a stale tvrdila,ze to nie je v spojitosto s nosnymi dutinami.(( Toto trvalo snad rok, potom som navstivil inu doktorku odbornicku, ktora okamzite zistile, kde je moj problem. Povedala,ze bol najvyssi cas a mechanicky mi nosne dutiny cistila (kazdy den v case ejdneho tyzdna) nemohol som viac procedur aboslvovat nakolko som odchadzal do Anglicka. Hned po prichode som navstivil mojho lekara, ten mi nasadil antibiotika a odporucil ma na specialne vysetrenie. Bol som ,ale problem je v tom, ze v Anglicku je ina liecba a nie mechanicke cistenie..((( Konzumoval som snad 3-4 mesiace antibiotika a rozne lieky, mozem povedat,ze nic sa nezlepsilo hlava ma opat boli.Je neaka liecba alebo nieco s cims a da pomoct?? Naparovanie?? Ohrievanie ultracervenym svetlom(neviem ako sa to presne vola)?? Alebo navstevou sauny a poriadnym prehriatim???
Dakujem LP

26.2.2011 16:10

RE: Zanet nosnych dutin

Myslím, že bude dobré, pokud Vás budu moci vyšetřit. O možnostech řešení více na www.lente.cz.
S pozdravem a úctou,dr. Pavelec

26.2.2011 18:11

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (1)
RE: Zanet nosnych dutin

pan doktor dakujem pekne, keby to bolo take jednoduche ist k Vam tak som tam okamzite..((((
pekny den
LP

5.3.2011 21:43

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (1)