Závislost na Otrivinu

(Diskuze k tématu Rinosinusitis (rýma a zánět vedlejších dutin nosních))

Závislost na Otrivinu

Dobrý den,
moc vás prosím o radu...trápí mě to, že si už přes rok stříkám do nosu sprej...začala jsem s tím, když jsem měla obyčejnou rýmu a nemohla v noci klidně spát. Tak to mám do ted. Jinak se to léčit nedá ,než prostě vydržet a nestříkat??Myslím si že alergii nemám, ale mám jít raději na orl?? Jak bude vyšeření probíhat?? Jsem těhotná 20t a nevím jestli se může vyšetřovat v těhotenství. Moc děkuji za odpověd!!!Také se stydím za to že se to odvažuji ten sprej používat dál v těhotenství, ale já opravdu nemůžu bez toho spát...ale i přes den si stříkám, tak abych se přiznala každé 3-4h.
S pozdravem Markéta

21.2.2009 10:30

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Závislost na Otrivinu / 21.2.2009 10:30

Dobrý den, tak to si rozhodně na ORL zajděte- udělají vám endoskopii nosu, to nebolí a dělá se to i těhotným vpohodě. Otrivin by vám především teď, v druhé půli těhu mohl vyvolat i předčasnou děložní činnost- tedy kontrakce. Hned si kupte taky Vincentku nosní sprej a na noc si tam stříkejte nějaký hypertonický solný roztok- tuším že sterimar dělá i hypertonické- Vincentka sliznici pohladí, hypertonic.roztok ji dehydratuje, tudíž pomůže dočasně odstranit otok. ale taky ne napořád. po těhu budete nejspíš muset brát kortiko nosní spreje. s pozdravem
Stříteská

21.2.2009 21:58

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

mockrát děkuji za odpověd....zítra to začnu řešit a hned si koupím ty spreje.

22.2.2009 14:03

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)