Pískání v uších

(Diskuze k tématu Tinitus (ušní šelest))

Pískání v uších

Dobrý den, trpím pískáním v uších. V pravém i levém, bohužel v pravém mi píská stále a v levém přerušovaně, ale zase jiným tónem. Přes den to prakticky nevnímám, horší je to před usnutím. Pískání se mi zhoršuje při fyzické ale i psychické námaze. Před 10 lety jsem byla u ušního, ale ani po lécích (myslím, že jsem brala Tanakan) se nic nezměnilo. Říkám si, že snad se za těch 10 let objevil nějaký lék, který pomáhá. Chtěla bych se zeptat, zda může porod zhoršit zvonění v uších. Vzhledem k tomu, že se mi pískání zhoršuje při fyz. a psych. přepětí, bojím se, aby se pískání po porodu ještě nezhoršilo. Děkuji za odpověď.

23.1.2011 14:59

Probíhá odesílání formuláře

RE: Pískání v uších

Nyni jsem cetl zpravu, ze testovaly na krysach novou lecbu, pry pomoci stimulace jisteho nervu v krku a pousteni signalu do usi v urcitem souladu prijmeji mozek nevnimat tinnitus. Pry uz na jare 2011 to budou zkouset na lidech v Evrope.

Vite nekdo vice podrobnosti ?
Zdenek

24.1.2011 10:33

Kvalitní  (38)    Nekvalitní  (1)

Já jsem se ,pane Zdenku,s touto informací seznámil na internetu.Věřím,že naši odborníci ORL a na www.lekari-online.cz nás budou informovat,že je to pro nás nadějné,nebo to s vysvětlením zavrhnou jako nesmysl.Budeme trpělivě čekat,zda se něco dovíme konkrétního.Věřím,že to sledují a odpoví.Zbyněk

24.1.2011 14:39

Kvalitní  (16)    Nekvalitní  (1)

Prosim,zdaje někomu z Vás - oslovenych-24.1.2011 něco známé o zkoušené metodě v Anglii - odpovězte.Děkuji Vám.Je to pro mne velmi důležité.

1.2.2011 22:05

Kvalitní  (19)    Nekvalitní  (4)

Dobrý den i já mám podobný problém,již více než rok mi píská v obou uších stále stejný jednotný ton.Vloni v létě při potápění jsem měl zánět v pravém uchu,po návštěvě pohotovosti mi ucho vypláchl a nasadil lék. a od té doby pozoruji pískání. Na ORL je prý vše v pořádku,slyším normálně,injekce B 12 nepomohli,masáže a rehabilitace také ne,prý žádný problém s pohybovým aparátem ani nic zablokovaného nemám.Teď zkouším akupunkturu ?? no uvidíme?? ale jestli to taktopůjde dál a nic m nepomůže a pískání nepřestane tak mě z toho hrábne. Richard

1.11.2011 11:24

Kvalitní  (11)    Nekvalitní  (1)

Prosím p. Richarda, jestli by mohl sdělit, zda mu akupunktura zebere. Mám stejný problém - pískání ve stejném tónu necelý rok. Já bych chtěla vyšetření CT, ale doktoři to považují za zbytečné, neboť na ORL a neurologii dle běžných vyšetření shledali, že je vše v pořádku a s hučením se mám naučit žít. díky Petra

1.11.2011 21:54

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)

Mám pískání přesněji řečeno pocit jako když mi syčí v uchu tlakový hrnec.Tyto pocity mám od roku 1992.Léčeno různými profuky proplachy prášky,podezřením ,že hraji na důchod.Pak přišel jiný lékař,následovalo CT-rezonance zjištění nádoru-nezhoubného.GAMA NŮŽ.PÍSKOT SYČENÍ STÁLE.JEDINÁ RADA,NAUČIT SE S TÍM ŽÍT.zÍTRA TO BUDE PŘESNĚ 4 ROKY.jEDINĚ CO POMÁHÁ ZAMĚSTNÁVAT SE NĚČÍM A NEMYSLET NA TO OVŠEM V NOCI BÝVÁ HŮŘ.DOPORUČUJÍ POSLOUCHAT PRASKOT HOŘÍCÍHO KRBU.

1.11.2011 22:20

Kvalitní  (5)    Nekvalitní  (0)

také mám takový problém, asi 1/2 roku mi v uších syčí, je to jako když na obrazovce vypadne obraz, nebo právě jako syčení tlakového hrnce. Hned ze začátku jsem začala brát Betahistin a to mi pomohlo, že jsem mohla docela dobře spát.Na ORL 2x profukovali uši, dvakrát jsem podstoupila laserovou terapii, rehabilitaci krční páteře, ale s tím mám problémy stále, byla jsem i na kapačkách, CT mozku bez nálezu a k Betahistinu beru asi 14 dní Gingo. Nyní podstupuji detoxikační kůru a ještě k tomu užívám čínský medikament "Tišení mingských zvonů" od Dr.Hoffmanna. Je toho dost, ale stav se trochu vylepšil, hlavní na tom je, že mohu dobře spát a ani usínání mi nedělá problémy.

4.11.2011 16:34

Kvalitní  (10)    Nekvalitní  (0)

Zdravím. Já nepsal, že pomohl růženec, ten jsem vzal jen jako pomůcku při počítání. Taky jsme prováděli masáž krční páteře, a reflexních bodů. Další příčiny jsou deprese. A můžu říct: Jsem rád, že je to pryč. Autosugesce jako taková, pomáhá v mnoha směrech. Byli jsem za to pochváleni i od mé doktorky. Pokud to jde, tak do těla žádnou chemii.. Věřte tomu. S pozdravem Petr

15.2.2012 08:02

Kvalitní  (2)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den všem,malé info ohledně mé léčby akupunkturou. byl jsem celkově 5x v týdenních intervalech,zatím žádné zlepšení,spíše si myslím že se malinko hlasitost pískání zvýšila :-( uvidíme co dál. Richard

23.11.2011 11:39

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Bohužel žádná popsaná metoda léčby tinnitu není stoprocentní. Co je jedině k něčemu je dlouhodobá léčba, tzn. třeba několik let užívat Betaserc 16, Betahistin, Avertin, apod.
Příčin je mnoho od těch banálních, až po mozkový nádor.

23.11.2011 12:04

Dobrý den, užívám Betahistin 1/2 roku, trochu mi pomáhá, není užívání tohoto léku dlouhodobě, škodlivé? Děkuji za odpověď.

24.11.2011 17:46

Kvalitní  (7)    Nekvalitní  (0)

Každý lék může mít vedlejší účinky, které jsou popsány v příbalovém letáku. Jinak já osobně jsem žádné zvláštní potíže při dlouhodobém užívání Betahistinu nezaznamenal.

24.11.2011 18:47

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (6)

Dobrý den,asi měsíc mám pískání v uších.V pravém ilevém,bohužel v pravém mi píská stále a v levém přerušovaně a v noci v obou.Přes den to nevnímám,
horší je to před usnutím a při noční službě.Byl jsem u dvou lékařu a každý
řekl něco jiného,katar bubínku(tinitus)druhý od krční páteře(tablety Cinari
zin,ale nedělají mi dobře)bolest kloubu,sucho v puse a jsem jak praštěnej.V
roce 1967 na dovolené jsem prodělal silný zánět zvukovodů v obou uších,ležel
jsem stím v nemocnici ve Strakonicích bylo před nástupem na vojnu.Tehdy Pri
mář oddělení mi řekl,že stím budu mít potíže,tak si myslím jestli to nemá,
vestáří vliv.Díky za pdpověď.Sirotek

15.11.2011 11:24

Kvalitní  (13)    Nekvalitní  (0)

Zdravím všechny s tímto problémem:
Byl jsem před 3 týdny na operaci s kýlou, poslední den v nemocnici mi začalo příšerně pískat v levém uchu. Myslel jsem si, že se zblázním. Zjistili jsme, že je to následek dlouhého ležení, v nemocnici a přeležení krční páteře. Trvalo to pak týden. A je to pryč. Tak a teď ta rada: žádná chemie ve formě prášků a injekcí a další lékařské zákroky nepomůžou. Můžu vám říct – JE TO V HLAVĚ -.Nesmíte si říct: musím se s tím vyrovnat a smířit. To NE.!!! Zbavíte se toho autosugestí, a masáží reflexních zón. Jde o to. Večer, když nemůžete spát, protože to pískání je děsné. (brečel jsem, když jsem nemohl usnout), si opakujte stále dokola: „MÁ HLAVA A UŠI JSOU V POŘÁDKU A ZDRAVÉ“. A to nejméně 50x. Já si vzal ( a to nejsem věřící) růženec a pokaždé větě jsem posunul mezi prsty korálek. Abych nemusel počítat. No a dvakrát dokola – tj asi 100 - jsem si v duchu říkal tu větu. Na nic jiného nemyslete. A můžu říct, den ze dne lepší a lepší. Po týdnu to bylo pryč. Jen když si na to vzpomenu, a zaposlouchám se, jestli je to tam nebo ne. A věřte tomu, že to tam není. Dělá to vše mysl. Přeji všem, aby se podařilo a klidný spánek. Dejte nám vědět.. Mě to pomohlo. Pokud by někdo chtěl sdělit podrobnosti, může nám napsat. Petr.

15.2.2012 07:44

Kvalitní  (2)    Nekvalitní  (0)

Samozřejmě, že spontánní úleva od přechodně zablokované krční páteře je zcela běžná ale nemůže za to autosugesce. I když dnes již začíná Česká lékařská komora zvažovat, zda ty alternativní metody nevezme nakonec na milost, určitě za zlepšení nemůže růženec. Přeji vám mnoho úspěchů. Jen bych totéž přál těm stovkách chudáků, kteří se tohoto problému po léta nemohou zbavit a končí v péči psychiatra.....

15.2.2012 07:53

Dobrý večer,já mám také po operaci kýli,už to je 2roky,ted mi asi 2 měsíce píská v uších,mám špatný gauč a myslím si že to mám přeležené,jako od krční páteře,prosím o podrobnou radu,moc děkuji Jirka.

11.3.2012 19:40

Dobrý večer Jirko, vůbec bych nečekala na žádné rady, ale běžela co nejrychleji k ušnímu lékaři tj. na ORL. Já mám hučení v uších asi 3/4 roku, ze začátku to bylo dost špatné, nemohla jsem vůbec spát. Dost jsem zameškala, že jsem nešla hned k ušnímu. Tady je čas docela drahý. Praktický lékař mi nasadil Betahistin a sama beru 3x denně Gingo Biloba, B 12 a Aloe Vera. Hlavně se vyvaruji co nejvíce stresu a stav se mi dost upravil, že to je docela snesitelné,většinou to mizí, ale jednou až dvakrát týdně se to vrací. Je to záležitost dost obtěžující, říkám nečekejte na rady a běžte k lékaři, je to velmi důležité.Přeji hodně úspěchu.

11.3.2012 19:52

Zdravím. Já nepsal, že pomohl růženec, ten jsem vzal jen jako pomůcku při počítání. Taky jsme prováděli masáž krční páteře, a reflexních bodů. Další příčiny jsou deprese. A můžu říct: Jsem rád, že je to pryč. Autosugesce jako taková, pomáhá v mnoha směrech. Byli jsem za to pochváleni i od mé doktorky. Pokud to jde, tak do těla žádnou chemii.. Věřte tomu. S pozdravem Petr.

15.2.2012 08:06

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den. Asi 14 dní trpím pískáním v uších, zvláště v lévém uchu. Mám problémy s krční páteří. Na ORL mi řekli, že to od uší není, že je to od páteře a proto mi ani nepředepsali žádné léky. Prak.lékař mi také odmítl jakoukoliv léčbu s tím, že je to od páteře, že to buď přestane nebo si na to musím zvyknout. Mám již mnoho let problémy se spánkem a teď ještě to pískání, které mi nedovolí vůbec usnout. Jsem z toho zoufalá. prosím, kdo z lékařů mi ještě může předepsat nějaké léky na tento problém? Můžete mi poradit nějakou léčbu? Chodím na rehabilitaci s páteří, ale po týdnu žádné výsledky, spíše se pískání zvýraznilo. Děkuji za odpověď.

23.3.2012 16:32

Milá Lindo, dovedu pochopit zoufalé volání o pomoc, sama jsem si před necelým rokem něco podobného zkusila. Chodila jsem na laeser 2x, ale zvlášť mi to nepomohlo, beru Betahistin, který mi předepisuje má praktická lékařka, beru rovněž vitamíny řady B, Céčko a Gingo Biloba 40 mg 3x denně.Chodila jsem i na rehabilitace, šum v uších mám stále, je to dlouhodobá léčba s nejistým úspěchem, přesto jsem došla k tomu, že už to není tak obtěžující, že se tinnitus dost zklidnil. Začala jsem pít Aloe a jezdím do Prahy na Rehakliniku, kde rehabilituji SM systémem a musím říci, že mi to pomáhá. Je to běh na dlouhou trať, hlavně žádný psychický stres, to je nejhorší.Přeji neztácet naději a objednat se k nějakému dobrému orthopédovi, ale i neurologovi.

24.3.2012 10:02

Pokud chcete, můžete se ke mně objednat- pracuji v Chrudimi- u šelestářů je psychika a spaní téměř to nejdůležitější v léčbě....
MUDr.Maja Stříteská

23.3.2012 17:58