Bolesti a huhňání po operaci

(Diskuze k tématu Tonsilektomie (odstranění krčních mandlí))

Bolesti a huhňání po operaci

Dobrý den,

jsem deset dní po odstranění krčních mandlí a pořád trpím bolestmi :( v úterý mě pustili z nemocnice, prý se mi to krásně hojí.. Po zákroku mi ihned naordinovali inječkne penicilin, algifen, který později změnili na tramal a ten mi i napsali domů. Známá zdravotní sestra mi na to, že mi na noc stejně nepomáhá řekla, ať zkusím místo toho ibalgin s paralenem najednou, tak tak dělám už třetí den a je mi "lépe". Pořád málo jím (přesnídávka, jogurt, banán, mandarinka - denně) i piju - 0,8 l, ale víc se nedá :( v noci se budím často a měním si ledování na krk. Určitě jsem pokroky postřehla.. jen mě udivuje a děsí, že stále hodně špatně mluvím :( pusu už mám v pořádku - jazyk, i kolem :-) ale polykání pořád bolí, ani neotevřu pusu tolik, abych se sama do krku podívala.. prý zním, jako když mám rýmu/plný nos, prostě huhňám. Kdy to přestane? :((

27.11.2009 15:01

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Bolesti a huhňání po operaci / 27.11.2009 15:01

Dobrý den, jsem po mandlích dva měsíce, a když čtu váš příspěvek, tak jediné co mě nadadlo, je že málo pijete, opravdu to chce rozpít, i když to nejde a bolí to, mě to teklo ven i nosem, bylo to hrozný, ale vše se začalo po desátém dnu lepšit a to jsem i hodněkrát krvácela, pila jsem hodně řepík, a k tomu vodu, hodně to je aspoň dva litry, je to moc těžký, chápu to, ale musíte vydržet, věřtě, že máte nejhorší za sebou a bude lépe, přeji vám, aby to bylo, co nejdříve.

27.11.2009 15:58

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)

Piju málo, to je pravda :( doktoři říkali, že pokud nevypiju denně 1,5l minimálně, jsem zralá na infuzi.. dnes jsem si poprvé řekla, že ten litr a půl vypiju, jdu v ponděli na kontrolu, tak třeba se to přes víkend zlepší :( to tu pocucávám, ale je to šílený :(

mockrát děkuju za příspěvek :))

27.11.2009 16:25

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)