Trvalé bolesti v krku a únava

(Diskuze k tématu Tonsilektomie (odstranění krčních mandlí))

Trvalé bolesti v krku a únava

Dobrý den,
ráda bych Vás požádala o radu.Má 16-letá dcera stále trpí bolestmi v krku.Dětská lékařka ji léčí stále pastilkami strepsils,ty nezaberou,tak nasadí na tři dny antibotika.Po odebrání laboratorních testů má zvýšené ASLO na streptokoka,po 3 nedělích se odběry opakují a ASLO je stále stejné.Dcera je unavená,bolest v krku přetrvává,lékařka mi sdělí,že se s tím tělo musí vyrovnat samo.Dcera od mala trpěla na záněty průdušek,již na třech nedělích měla antibiotika a tak se to opakovala stále do kola,okolo puberty začala trpět na angíny,pobyt v nemocnici-streptokok a mononukleóza.Dětské lékařka ji nijak neléčí ,ani nás neposlala na žádnou imunologii.Žádala jsem ji o radu,co by bylo vhodné užívat na imunitu,řekla mi,že mám něco dceři koupit v lékárně.Jsem z toho již zoufalá,dcera je velmi unavená.každý den stává s bolestí v krku...velmi Vás prosím o jakoukoli radu.Děkuji Martina P.

17.2.2010 09:28

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Trvalé bolesti v krku a únava / 17.2.2010 9:28

Po pravdě s dětskými lékaři je to těžké, a být na vašem místě, tak okamžitě vyrazím k lékaři ORL,tam mají větší zkušenosti a nemusíte mít žádnou žádanku, já jako malá byla také nemocná, měla jsem i mononukleozu a nyní v 32 letech jsem musela na mandle, takže neustálou bolest v krku znám, je to únavné, vyčerpávající a musím říct, že i po psychické stránce mi to nepomohlo, doufám, že bude Vaše dcera brzy fit, hodně zdraví a štěstí.

17.2.2010 14:18

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den, velmi rozumím Vašemu trápení. Rovnou mi zavolejte na 604252324 a vše probereme. Dr. Pavelec, Ph.D., LENTE, ušní-nosní-krční

17.2.2010 20:03

Paní Martino, pana doktora Pavelce Vám z vlastní zkušenosti mohu jen doporučit, operoval mě a je moc fajn.Renáta

17.2.2010 20:32

Dobrý den,

je mi 28let a od doby kdy jsem byla v jiném stavu stále trpím opakovanými bolestmi v krku léčenými antibiotiky a teď mi též chtějí odebrat krční mandle. Chtěla jsem se zeptat paní renaty kde jí je brali a co to obnáší, ani jsem nevěděla že se to v takovém věku ještě dělá.

Za odpověď předem díky

1.6.2010 19:47

Kvalitní  (3)    Nekvalitní  (0)

Tak, odpovím Vám ráda, operoval mě pan doktor Pavelec,pod mou odpovědí je na něj kontakt, operována jsem byla laserem, a na mandle chodí i starší, než jsem já, a co to obnáší, no pan doktor mě vyšetřil, a domluvili jsme termín, který byl do 14 dnů, pak jsem ráno přijela do Domažlic, do nemocnice, tam mne pan doktor přijal, a za hodinu jsem šla na operaci, v nemocnici jsem byla 24 hodin, takže hned druhý den ráno jsem jela domů, doma jsem ledovala, a odpočívala, nebudu vás zbytečně strašit, není to nic příjemného, ale musím přiznat, že od té doby nemám s angínami problém, mám dvě malé děti, a já byla neustále nemocná, takže chápu vás, že se rozmýšlíte, ale pokud vám to doporučili, já obešla tři lékaře ORL, ti mi potvrdili, že je to na operaci, a tak jsem nakonec šla. Pokud se rozhodnete pro pana doktora Pavelce, můžu vám ho opravdu jen doporučit,je velmi milý, ochotný, a všichni v nemocnici také. Můžete se podívat i na jejich internetové stránky, pokud ještě něco chcete vědět, ráda odpovím. Renáta

1.6.2010 20:21

Dobrý den,

moc děkuji za odpověď. Jsem ale z Berouna a do Domažlic je to pro mě opravdu z ruky, ale děkuji za vaši zkušenost, bála jsme se že hospitalizace je delší. Mám doma totiž ročního chlapečka.
S pozdravem Helena

2.6.2010 06:22

Ona hospitalizace delší opravdu je, tak myslím že kolem pěti dní, pokud to není operace laserem, já to měla do Domažlic také daleko, ale mám doma dvě malé děti, tak jsem se rozhlodla takto, manžel jel se mnou, přespal v Domažlicích a druhý den jsme jeli oba domů,ale přesně chápu vaše obavy, také jsem je měla. Přeji vám hodně štěstí. Renáta

2.6.2010 14:31

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den, chtěla jsem se ještě zeptat na ten zákrok s lasearem, to asi pojišťovna nehradí že?

3.6.2010 06:34

To máte pravdu, zákrok laserem pojišťovna opravdu nehradí, bohužel mě doporučili zákrok do měsíce, a jinde mě objednávali nejdříve za tři měsíce, spíš za půl roku.

3.6.2010 13:29

A můžu se zeptat kolik zákrol stojí?

3.6.2010 14:08

Stálo to 19 900, je to dost, ale z odstupem času, musím říct, že těch peněz vůbec nelituji,Mějte se pěkně, a klidně se ptejte dál.

3.6.2010 14:43

RE: Odpověd na Trvalé bolesti v krku a únava / 17.2.2010 9:28

Dobrý den.Prosím Vás a nevíte jestli se dá laserem odstranit bolesti v krku po odstranění krčních a nosních mandlí?Byli mně odstraněny mandle a tím jsem se zbavil všech angín ,které jsem měl od děšdství až do puberty.Bohužel po odstranění se objevil jiný problém a to pálení v krku a občasné bolesti při polikání(po operaci přišla okamžitá úleva, ale po několika měsících se dostavila náchylnost na kouř z cigaret,studené pití,sportovní zátěž ve studeném prostředí nebo na konzumaci alkoholu (vždy se ráno probudím s pálěním v krku a neustálou žízní).Proto jsem byl u několika lékařů a ti mně na konec doporučili odstranit i nosní mandle.Po odstranění mandlí bylo menší zlepšení.Teď je situace totožná.Co mně pomáhá je česnek,vytírání v krku,kloktadlo (přesný název neznám).Už si nevím rady na koho se obrátit.Zajímalo by mě jestli se to dá nějak léčit. Jsem už zoufalý.Pokud by mně zákrok pomohl od problémů ,tak jsem ochotný investovat nemále finančí prostředky.Předem děkuji za odpověď.

16.8.2011 13:47