Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala a požádala o radu. Je mi 31 let a od 17 let trpím na časté angíny několikrát do roka, během 2 měsíců jsem měla i 5 x angíny (většinou streptokokové) a užívala antibiotika. Za ty roky jsem snědla kila antibiotik. Mandle mám dost velké, dělá mi problém polykat prášky. Léčím se poslední 2-3 roky na imunologii, diagnostikovali mi chronický zánět mandlí, užívám Luviac prvních 5 dní v měsíci a Imunor 1 x za měsíc. Léčba pomáhala, měla jsem angíny 1 x za rok. Nyní mám opět během měsíce už druhou angínu, užívám na 10 dní Ospen 1500, předtím Zinnat. Už jsem mé mandle konzultovala s několika lékaři, jestli odstranit, či ne.. Prý když se odstraní krční mandle, je to špatně, když zůstanou s chronickým zánětem, tak je to také špatně, takže radí ještě počkat s odstraněním mandlí, jelikož můžu mít potom jiné zdravotní problémy. Uvažuji o založení rodiny a bojím se, abych v těhotenství neužívala antibiotika. Zároveň se ale obávám dopadu užívání antibiotik na mé celkové zdraví, jelikož 14 let užívám několikrát do roka nejsilnější antibiotika. Moc děkuji za odpověď.
Chronický zánět mandlí
(Diskuze k tématu Tonsilektomie (odstranění krčních mandlí))
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
![]() | Premium member |
Počet příspěvků: 29
Dobrý den,
bohužel na naší klinice v Olomouci tyto zákroky neprovádíme.Pokud budete mít zájem,volejte naši Ostravskou pobočku. S pozdravem LLC
Hezký den,
z vašeho popisu je jasné, že trpíte chronickou tonsilitidou o které není pochyb a vzhledem k četnosti angín jednoznačně splnujete kritéria a my doporučeje podstoupit odstranění krčních mandlí, předejdete tak vážnějším zdravotním komplikacím.
S pozdravem
prim. Vidura
RVmedCentrum Olomouc
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den,
děkuji moc za Váš názor a za odpověď.
Srdečně zdraví J.
![]() | Premium member |
Dobrý den,
V našem centru tento zákrok neprovádíme,pokud budete mít zájem objednejte se na naší pobočce v Ostravě.Tel.č.596114647.
S pozdravem LLC Olomouc
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den,přečetla jsem si váš dotaz a celkem jsem si řekla že se podobá hodně tomu mému problému,s těmi tunamy antibiotik co jste snedla mame obě společného,od dětství jsem trpěla pouze na angíny,v životě mě nic jineho netrapilo,pouze same atb,rozhodla jsem se otěhotnět a věřte že v těhotenství jsem byla nejzdravější za svuj kratky život,neměla jsem ani jednu angínu,rymu,chřipku no prostě nic,ale po porodu se mi to opět vratilo,dnes jsem doma po 8 dnech-po zakroku odstranění krčních mandlí,věřte kdybych věděla jaká je to bolest a utrpení tak bych na to nešla,jsem samozřejmě rada že to mam za sebou ale snad to splní svuj učel,bolesti mam od počatku a ma me to trapit shruba jeste 3 tydny,shodila jsem 5 kg,je to krute ale věřím že se z toho dostanu,.......
![]() | Premium member |
Dobrý den,
je nutné se objednat ke konzultaci.Bohužel na naší klinice tento zákrok neprovádíme.Pokud budete mít zájem volejte naši pobočku v Ostravě.
S pozdravem LLC
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den,moje 16.cti letá dcera trpí od svých 3 let na angíny.První roky je mívala vetšinou jen v létě ale co je starší je to častěji. V loňském roce měla 4 a to silné s vysokými teplotami. V listopadu skončila i na JIP na infuzích protože se dusila. Ant.dobrala 7.12. a 30.12 se opět vrátila s 40 st. teplotami. klinicky mandle pokaždé vypadala jako mononukleoza ta však prokázána nebyla.Ted po 3 týdnech dobrání ant. se dělaly odběry na ASLO které je 614.na ORL to bylo uzavřeno jako chronický zánět mandli a byly jsme odesláni na imunologii, kde se zatím udělalo základní vyšetření. Jinak je dcera velice často unavená.Prosím Vás o radu případě o názor k tomu zda nechat mandle vytrhnout, nebo zvolit jinou léčbu. Děkuji za odpověd. Vohralíková