Zvýšené ASLO a E. coli

(Diskuze k tématu Tonsilektomie (odstranění krčních mandlí))

Zvýšené ASLO a E. coli

Dobrý den,
ráda bych se Vás zeptala, jak je možné, že po vyoperování krčních mandlí mám ASLO 355 (snížené ze 390) a CRP 68 (jsem týden po vyoperování krčních mandlí), ale nález na mandlích byla e. coli. Ta se mi tam dostala v prosinci a úspěšně mě vyléčili. Bohužel v lednu opět angína (byla to hodně těžká angína CRP 320, výtěr z krku negativní), ale ATB na e. coli nezabíraly, tak jsem byla opět poslána do nemocnice, kde mi píchali penicilín. Ale pořád nechápu, jak jsem mohla mít patologický nález na mandlích e. coli. V prosinci na e. coli mi penicilín nezabíral. Tak je možné, že nejdřívě jsem měla e. coli, a poté jsem dostala normální streptokokovou angínu, ta se mi vyléčila (píchaný penicilín). Ale proč tedy mám zvýšené ASLO? A nález jsem měla e. coli? Jsem z toho zmatená. Je tedy možné, že je zvýšené po té lednové angíně, na kterou reagoval penicilín a e. coli tam prostě i přesto zůstala? Děkuji za odpověď

28.2.2011 21:18

Probíhá odesílání formuláře

RE: Zvýšené ASLO a E. coli

Dobry den,
negativni vysledky vyteru jeste neprokazuji, ze v tkani mandlich neni infekcni agens; dulezite jsou vyse ASLA, CRP,event. streptest a vysetreni krevniho obrazu.
Mozna, ze touto dobou uz se vratily Vase vysledky do normy; telo nereaguje v mnoha pripadech "ihned" po lecbe, ale je treba udelat nektera vysetreni v casovem odstupu.
Tyden po operaci je velmi kratka doba.
Pokud i ted Vase obtize pretrvavaji - a nemyslim tim jen vysledky vysetreni,ale Vase subjektivni potize, obratte se na Vaseho osetrujiciho ORL lekare.V pripade pochybnosti nebo pokud byste potrebovala nazor jeste jineho odbornika, objednejte se na t.222 075 120,Poliklinika Na Narodni, kde Vas rada vysetrim.
Srdecne zdravim
L.Zahorova

12.3.2011 08:56

Kvalitní  (3)    Nekvalitní  (0)