Ddobrý den, přítelkyni byly odstaněny obě krční mandle...6 týdnů od operace má problémy s pitím tekutin, když pije, tekutina jí teče ven nosem...má totiž nepohyblivé měkké patro, když mluví, huhňá...asi jako pacient s rozštěpem...pohybuje se jí jen kořen jazyka,ale měkké patro ne...po telefonu jí není rozumět vůbec,naživo jen když se hodně snaží a současně se jí díváte na rty...také se z důvodu nephyblivého patra hodně namáhá, pak má závratě a problémy pravděpodobně souvisí s nedostatkem kyslíku, nemůže současně mluvit a řádně dýchat...myslím, že operatér říznul vedle, kam neměl, že jí byla poškozena zdravá tkáň,případně nějaký nerv...Ve známé fakultní nemocnici se ani po dvou kontrolácjh nedověděla vůbec nic...proč má uvedené problémy, zda někdo z ORL něco zanedbal či nezanedvbal, jak a zda lze vůbec tto situaci řešit, zda bude někdy mluvit jako před operací...zhroutil se jí svět,nespí, je ve stresu...v podstatě nemůže vykonávat své původní povolání, kde musí jednat a mluvi s klienty...než začneme psát stížnosti a radit se s právníky na dalšímn postupu vůči nemocnici, rád bych slyšel-četl názor odborníka, zda jsou podobné obtíže po tak běžném zákroku normální...uznávám, že 6 týdnů po peraci nejí dlouhá doba, ale její stav s epořád nelepší...v nemocnici jí nikdo v ničem neporadil, nedostala jasné informace, proč, jak, kdy...byla poslána na jiné oddělení, kde s e lékařdka divila...bude se prý učit znovu mluvit, vyslovovat některé hlásky, ale pokud se měkké patro nebude ani časem hýbat,bude mít následky...ORL se o její osud dále nezajímá..je to normální stav? Jedete do nemocnice,aby se Vám ulevilo po věčných angínách, kdy již nezabírají ATB...po půlhodinové narkóze se probudíte a máte ještě větší problém???
Následky po odstranění mandlí
(Diskuze k tématu Tonsilektomie (odstranění krčních mandlí))
mzxy
návštěvník
Počet příspěvků: 1 návštěvník
30.3.2009 14:41
Probíhá odesílání formuláře
beodyta
návštěvník
Počet příspěvků: 3
návštěvník
Počet příspěvků: 3
Jezis, to je sileny.. ja jsem deset dni a taky nemluvim, nevim, co je mekky patro, ale v puse mi nedela nic problem... jen mne brzdi ten krk, snad se to uzdravi.. jak je na tom ted???
27.11.2009 14:31
Kvalitní
()
Nekvalitní
()
Soutěž