Opakující se bolesti v krku

(Diskuze k tématu Tonsilektomie (odstranění krčních mandlí))

Opakující se bolesti v krku

Dobrý večer,
od předloňských vánoc každý 2hý měsíc mám vysoké horečky,bolesti v krku.Doktoři u kterých sem byla mi říkaly pokaždé něco jiného.Začali obyčejnou angínou pak streptokokem a nakonec nevědí co mi vůbec je,po antibiotikách je mi už špatně.Pan doktor mě teda posílá na mandle je to správné rozhodnutí?Protože výtěry a odběry krve mám prý vpořádku.Tak vážně nevim.Děkuji

18.1.2010 22:21

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Opakující se bolesti v krku / 18.1.2010 22:21

Dobrý den, možností jak to řešit je více. Po vyšetření u nás v LENTE lze rozhodnout, zda bude třeba konzervativní léčby či laserového nebo radiofrekvenčního zákroku na mandlích a to ve smyslu tonzilektomie, tonzilotomie nebo suprakapsulárního zákroku. Zkrátka je více možností a musí se vybrat ta nejlepší. S pozdravem, dr. Pavelec, 604252324

19.1.2010 07:11

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý večer, jen bych se chtěla zeptak, kdybych se k Vám chtěla objednat, musela bych mít od svého doktora doporučení?a kolik by to asi tak stálo.děkuji

22.1.2010 22:46

Dobrý večer, stačí zavolat na 604243945, ceník je na www.lente.cz

22.1.2010 23:17

Odstranění mandlí? Další možnosti léčby

Dobrý den! Je mi 30 let a zhruba od 20 let prodělávám nepravidelně angíny. Nejhorší stav jsem prodělal zhruba v 21 letech, když jsem napočítal čtyři různé typy ATB po sobě, abych se angíny zbavil. Mandle mám zjevně ve špatném stavu. Zkusil jsem výborného doktora ORL, který mi nasadil penicilin + pendepon (kdybych napsal nějaký název nepřesně, tak se omlouvám) a nasadil léčbu laserem (zřejmě uzliny). Po této léčbě jsem se asi rok a půl..dva.. cítil naprosto dokonale. Nebyl jsem vůbec unavený, tak jak tomu bývá nahodila a při změnách teplot. Vůbec mě nebolelo v krku. Prostě úžasné. Po nějaké době, asi dvou letech, přišla opět nepravidelné angína a tak je tomu až doposud. Ještě chci upozornit, že penicilin jsem dostal údajně kvůli streptokokovi, který prý může v krajním případě otrávit krev a poškodit např. srdce. Ten se podařil odstranit. Ve stěrech z mandlí a krční oblasti prý nikdy nic nenašli. Lékař z ORL, který je dle mého názoru neskutečně šikovný, vstřícný a inteligentní, mě odstranění krčních mandlí nedoporučuje, protože hrozí jiná rizika. Ptám se, je možné, že mé únavy a obtíže vyřeší odstranění krčních mandlí. Jsou rizika, která tu uživatelé zmiňují, jako špatná mluva, apod. na pořadu dne. Vážně si nemohu dovolit udělat krok zpět, protože mě komunikace živí. Co třeba nějaká homeopatika? Jsem ochoten vyzkoušet i homeopatika jako alternativní léčbu, jen bych rád získal kontakt na skutečného profesionála s mnohaletou praxí. Prosím pomožte. Mám život rád a nechci aby mi ho znepříjemňovalo kus tkáně! Díky, Jirka Koutník

16.11.2010 11:21

RE: Odstranění mandlí? Další možnosti léčby

Dorý den,
rádi Vám pomůžeme Váš problém vyřešit. Stačí se objednat ke konsultaci na telefoní číslo 604 243 945. S pozdravem Dr. Pavelec

18.11.2010 12:23

RE: Opakující se bolesti v krku

Dobry vecer,
diky za Vas dotaz.
Opakovane anginy mohou byt -mezi jinymi-vyvolany streptokokovou infekci.
Ovsem jen 3 pozitivni vytery(provadene v intervalu alespon 3 tydny)-tj.s nalezem Streptokoka - prokazuji skutecne pritomnost teto bakterie v krc. mandlich. A nyni nastupuji ruzne metody lecby; tj. jejich odstraneni nebo zhotoveni autovakciny;o tom se nezminujete,tak nevim,zda Vam byla nabidnuta.
Lecba antibiotika(na podklade vysledku vyteru) jiz zrejme byla nekolikrat opakovana.
Nevim,ktera laboratorni vysetreni jste absolvovala.
Budete-li mit zajem,muzete se objednat ke konzultaci s navrhem individualni terapie ke mne.
Srdecne Vas zdravim,
Ludvika Zahorova,Poliklinika Na Narodni,Praha 1,Narodni 9,t.222 075 120

7.1.2011 20:54

Co mi delat s hrdlem?

Dobry den!
Mam nejake problemy.
Kazde rano ruzna (nekdy slaba, nekdy silna) bolest v krku.
Reze mi krk, pocit koseliny a taky pocit jakoby neco jsem na okamzik zakouril. Jsem nekurak.
Chodil jsem k doktorovi.
Rekl mi nazacatek ze zrejme to nejaky vir.
Pri nasledujici navsteve rekl mi ze vubec nevi,
protoze vsechno je v poradku (proveril mne mnohymi spusobemi).
Ale rekl mi ze to je spatne ucinky od leku. A propsal mi lek ABC.
Nejak tomu pochybuju.
Lekami neprehanim. Alergii na ni nemam. Nevim co tam jeste mozne.
Zacalo mi to bolet timto letem. Nekdy v cervnu.
V touto dobe taky lecil jsem zuby.
Polekal jsem porad nejakou chimii pri lecbe.
Nevim proc to bylo nutne, ale trubicku mel jsem pod jazykem.
Co ted' delat nevim. Muzete mi prosim pomoci?

7.11.2011 10:08