Odstranit mandle ano či ne?

(Diskuze k tématu Tonsilektomie (odstranění krčních mandlí))

Odstranit mandle ano či ne?

Jednu dobu jsem totiž dost trpěla na angíny a ta poslední byla asi osudná. Páč jednou, když mi vlastně vubec nic nebylo, tak jsem zkoumala, jak dobře jsem vyčistila zuby a ejhle, v krku jsem objevila ten osudný bílý čep. Ale nic mi nebylo. Ale tak zalítla jsem za doktorkou a ona řekla, to nic, už to máte chronický. Vzala takový to dřívko, kerým obvykle zamáčkne jazyk, když kouká do krku a tím mi ty čepy vydlabala. Od té doby mám klid, až na jednu díru v mandli, kde se mi pořád dokolečka dokola dělá tady ten čep. Jen nevim co s tím, vadí mi to a nehledě na to, že to smrdí.... K dokotrovi se bojím, že se mi bude smát s jakou blbostí ho to otravuju, nebo mě bude chtít ty madle rvát a to já teda nechci. Nehledě na to, že to není ani vidět, že to nahmatám jen jazykem. Takže když on to tam neuvidí, tak aby mi neřekl, co si to na něj vymýšlím. Je to totiž docela nahoře vzadu. mám tám opravdu hlubokou užší díru (cca 1cm hloubka), ve ketrý to je. Nevíte co by to mohlo být a co by se s tím dalo dělat. Setkala jste se s tím někdy? Jinak angínu jsem zhruba 2 roky neměla. (dřív jsem ji mívala cca 2x do roka)
Díky za odpověď. Lucka

24.10.2009 17:29

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Odstranit mandle ano či ne? / 24.10.2009 17:29

Milá Lucko,
Vaše obtíže jsou velmi běžné a na naší klinice se jimi denně zabýváme. Někdy konzervativně, jindy LASERem. Zápach z úst následkem tvoby tonzilárních čepů umíme zvládnout. Vyloučit je třeba ovšem mnoho dalších příčin, včetně metatonzilárních komplikací či jiných ještě vánějších. Budu Vás muset samozřejmě vyšetřit. Zavolejte prosím na 604252324 a vše domluvíme.. S úctou, MUDr. Václav Pavelec, PhD

25.10.2009 08:59

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)