Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Jsem 6 dní po operaci a občas vykašlávám hleny a spolu s nimy i krev, ale jen v malém množství. Je to důvod k panice?Děkuju
Vykašlávání hlenů a krve po tonsilektomii
(Diskuze k tématu Tonsilektomie (odstranění krčních mandlí))
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
návštěvník
Počet příspěvků: 16
Vykašlávání hlenů myslím znamená, že je v těle hlen. Také si myslím, že tam byl i před mandlemi a nadále tam bude. Vytržením mandlí - vyjma případů kdy tam byl absces, nebo rakovina - je holý nesmysl a neřeší problém. Problémy se přesunou jen dále do těla a později nastanou hlubší - zdánlivě nesouvisející - zdravotní problémy. To, že je v hlenu krev znamená zase jen, že zákrok byl navíc ranou pro tělo, ranou, která se špatně hojí.
Mandle mají svůj význam a na svém místě mají zůstat! To, že byly nemocné - čepy, časté nesnesitelné infekce - znamenalo jen to, že nebyly nasloucháno předchozím problémům těla. Mandle jsou jen konrtolka stavu imunity - nejvyšší prvek. Vytržením kontrolky se problém neřeší. U auta, kterému svítí kontrolka chybějícího oleje, či ucpaného vzduchového filtru (to je přesnější) tuto kontrolku řidič také vztekle nevytrhne a nepokračuje dál, respektive udělá to, ale bude to řidič hlupák. Stejně tak jako Mudři - ne všichny a všechny specializace - indoktrinovaní mravenci armády farmako průmyslu tupě se svými přebujelími mozku čumí do krku pacientům a pak jim doporučí vytržení mandlí.
Ty mandle mají navíc duchovní rozměr, stejně tak jako každý orgán poukazuje na určitou vlastnostu - tím rozměrem je rozměr krční čakry a přímo mandle jsou o potlačeném smutku, slzách a hlavně nevyřčených touhách! Mandle jako analogie mužských varlat a ženských reprodukčních orgánů.
Takže k hlenu, ten tam byl, je a bude, dokud s ním něco neuděláte.
Ke krvi jsem to řekl také jasně a mandle už vám nikdo nevrátí a vězte, že to bylo špatně. První zásah a varování... teď už na sobě musíte jen makat a makat.
PS: a aby nikdo neříkal, že se mi to povídá, povím vám, že vím o čem mluvím, jsem také mandlař a problémy, které přišli poté, až po několika letech se také musí řešit, jen je to už těžší a tedy i ty mandle se dali v pohodě pořešit tenkrát, takže nevěřit všem těm bílím plášťům, sami jsou dost často nemocní. Díky za podnět k odpovědi.