Po tonsilektomii bolesti v krku

(Diskuze k tématu Tonsilektomie (odstranění krčních mandlí))

Po tonsilektomii bolesti v krku

Dobry den, pred mesicem a jednim tydnem jsem byla na tonsilektomii, ted mam 3. den bolesti v krku, ktere ale ustupujou a jsem unavena, den pred bolestmi jsem vypila studene tekutiny a snedla nanuk, muze to mit souvislost? Je mozne ze budu na studene potraviny a napoje po tonsilektomii nachylna? Muze byt moje telo jeste oslabene?Mam dve male deti.Myslela jsem, ze po tonsilektomii uz budu mit klid, co mam delat jestlize se bolesti budou opakovat a unava bude pretrvavat.Tyto stavy mam uz pres pul roku,od rijna minuleho roku zacly anginy a v polovine dubna tohoto roku jsem byla na operaci.Jsem uz z toho nestastna.Dekuji vam moc za odpoved.Katka M.

22.5.2011 17:55

Probíhá odesílání formuláře

RE: Po tonsilektomii bolesti v krku

DObry den,

nove vznikle bolesti v krku 5 tydnu po odstraneni mandli bych nedavala do souvislosti s chronickym zanetem mandli - tedy duvodem, pro ktery byly odstraneny.
Nevim, jaky je vyvoj Vasich obtizi, ale pokud jeste trvaji - a nejste lecena,urcite navstivte pracoviste, kde Vam tonzilektomii provedli; kdybyste mela zajem, mohu se na Vas samozrejme take podivat...:-)
Srdecne Vas zdravim a v pripade zajmu se ke mne muzete objednat na Poliklinice Na Narodni,Praha 1,Narodni 9 - t.222 075 120

Ludvika Zahorova

24.5.2011 22:03

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (7)

Dobrý den.Mám podobný problém jako Vy.Před pěti lety mně byli odstraněny krční mandle z důvodu opakovaných angín.Po operaci přišla okamžitá úleva, ale po několika měsících se dostavila náchylnost na kouř z cigaret(byl jsem kuřák),studené pití,sportovní zátěž ve studeném prostředí nebo na konzumaci alkoholu (vždy se ráno probudím s pálěním v krku a neustálou žízní).Proto jsem byl u několika lékařů a ti mně na konec doporučili odstranit i nosní mandle.Po odstranění mandlí bylo menší zlepšení.Teď je situace totožná.Co mně pomáhá je česnek,vytírání v krku,kloktadlo (přesný název neznám).Už si nevím rady na koho se obrátit.Jsem už unavený z neustálého vytírání krku,kloktání a cucání česneku.Nemůžu žít život na plno.Prosím Vás nemáte nějakou radu na zlepšení nebo úplné uzdravení?Jsem ochotný absolvovat jakoukoliv léčbu.Předem děkuji za odpověď.

16.8.2011 13:31

Kvalitní  (8)    Nekvalitní  (0)

V podstatě mám stejný problém. Je mi 35 let, mandle mi vzali ve 23 letech. Kdybych tenkrát měl znalosti co dnes (bohužel vše svrchovaný lékař ORL je ve většině případů nemá dodnes), nikdy bych takovou pitomost neudělal a nikdo by mě nepřesvědčil o podstoupení tonsilekotomie.
Mandle jako lymfoidní orgán je pouze vrcholem, jakousi kontrolkou imunitního systému a tedy lymfy. Vytržení mandlí problém neřeší, naopak se akortát problémy přenesou hlouběji do těla a člověk má špatnou kontrolu nad tím, co se s ním děje.

Odstraněním se nic neřeší, po zákroku jsem tam byl za pár tejdnů znovu, že mě bolí v krku jako předchozí tázající se. Ta dostala nějakou povšechnou odpověď, ale na váš dotaz paní doktorka již neodpověděla, to je také podezřelé - že by byla v koncích, anebo se nechtělo myslet, že by soudruzi z NDR udělali někde chybu?

17.11.2011 11:53

Kvalitní  (2)    Nekvalitní  (3)

Jakoukoliv léčbu, u nich? Když na to přijde budou ochotni vyrvat z těla zbytek lymfatických uzlit, ale to zatím technicky není možné, neb byste umřel a to by se poznalo, že ty jejich metody je barbarismus.

Vytržením mandlí se to nepozná, protože to zhoršení postupuje pomalu a problém se stejně nevyřešil, naopak doživotně se oslabilo tělo i mysl, proto nemůžete žít naplno a vadí vám kouř.

24.1.2012 09:50

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

dobry den.jsem mesic a pul po oboustranne tonsilektomii,z duvodu streptokoku pyoene a neustale se opakujicich anginach.ted mam na mistech po vytrzeni mandli afty,nic nezabira cucam tantum verde a kloktam vsechno mozne.mam pocit knedliku v krku stridave na obou stranach.jak si pomoci od aftu?teplotu nemam.lekar my nechce davat atb.ani ja moc nechci jelikoz jsem uz snedla nepocitane atb.je to normalni ty afty a co mohu jeste udelat?take halsen jsem uzivala.jeste se chci zeptat -nemam chutoe bunky v poradku necitim moc chut jidla.dekuji.

9.12.2011 11:10

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)
Obnova mluvení a jezení po tonsilektomii

Dobrý den,
jsem 17-tý den po tonsilektomii, chtěla jsem se zeptat na zkušenost s mluvením a polykáním:stále se mně obtížně mluví(vyslovuje) a také při polykání mně jídlo a pití nejde správně do krku,ale má tendenci jakoby se protlačovat nahoru nosem...Vím,že je to prozatím docela krátká doba od operace,ale jsem dosti vystrašná,protože paní,která se mnou operaci podstoupila ve stejný den,má docela komplikace(sice jiného charakteru,ale mám opravdu obavy,že když se něco nepovedlo u ní,mohl by být zádrhel i u mně..)Prosím může mi dát někdo odpověď?Děkuji.

15.4.2012 22:06

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)