Dobrý den,
je mi 35 let. Asi před 15 lety mi byly odstraněny krční mandle. Minulý rok se mi na místě pravé mandle objevil výrůstek veliký skoro jako mandle. Můj ošetřující lékař ORL mi tvdí, že ve výjmečných případech mohou krční mandle narůst podruhé. Prý to jako mandle vypadá a pokud nepůsobí problémy není nuné ji odstranit. Je to možné? Ikdyž jsem svému ošetřujícímu lékaři doposud většinou důvěřoval, nyní mám trošičku obavy. Lze nějak s jistotou určit, že se jedná pouze o mandli. Mohu klidně spát? Děkuji
Krční mandle znovu narostla
(Diskuze k tématu Tonsilektomie (odstranění krčních mandlí))
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobry den,
odpovidam na Vas dotaz, zda lze s jistotou urcit, zda se jedna o tkan krcni mandle nebo ne.
Ano, pokud by mel Vas lekar podezreni,byla by indikovana biopsie nebo uplne odstraneni tohoto "vyrustku";a dle vysledku by byl navrzen dalsi postup.
Uz pouhym okem lze vsak v naproste vetsine posoudit,zda se jedna o tzv. "lymfatickou tkan" nebo ne.
Vas lekar si Vas urcite pozval na kontrolu; bude-li mit podezreni,bude takto postupovat.
Preji Vam priznivy vysledek; budete-li chtit znat muj nazor, rada se na Vas podivam...
Srdecne zdravim,
Ludvika Zahorova,Poliklinika Na Narodni,Praha 1, 222 075 120
návštěvník
Počet příspěvků: 16
Vykašlávání hlenů myslím znamená, že je v těle hlen. Také si myslím, že tam byl i před mandlemi a nadále tam bude. Vytržením mandlí - vyjma případů kdy tam byl absces, nebo rakovina - je holý nesmysl a neřeší problém. Problémy se přesunou jen dále do těla a později nastanou hlubší - zdánlivě nesouvisející - zdravotní problémy. To, že je v hlenu krev znamená zase jen, že zákrok byl navíc ranou pro tělo, ranou, která se špatně hojí.
Mandle mají svůj význam a na svém místě mají zůstat! To, že byly nemocné - čepy, časté nesnesitelné infekce - znamenalo jen to, že nebyly nasloucháno předchozím problémům těla. Mandle jsou jen konrtolka stavu imunity - nejvyšší prvek. Vytržením kontrolky se problém neřeší. U auta, kterému svítí kontrolka chybějícího oleje, či ucpaného vzduchového filtru (to je přesnější) tuto kontrolku řidič také vztekle nevytrhne a nepokračuje dál, respektive udělá to, ale bude to řidič hlupák. Stejně tak jako Mudři - ne všichny a všechny specializace - indoktrinovaní mravenci armády farmako průmyslu tupě se svými přebujelími mozku čumí do krku pacientům a pak jim doporučí vytržení mandlí.
Ty mandle mají navíc duchovní rozměr, stejně tak jako každý orgán poukazuje na určitou vlastnostu - tím rozměrem je rozměr krční čakry a přímo mandle jsou o potlačeném smutku, slzách a hlavně nevyřčených touhách! Mandle jako analogie mužských varlat a ženských reprodukčních orgánů.
Takže k hlenu, ten tam byl, je a bude, dokud s ním něco neuděláte.
Ke krvi jsem to řekl také jasně a mandle už vám nikdo nevrátí a vězte, že to bylo špatně. První zásah a varování... teď už na sobě musíte jen makat a makat.
PS: a aby nikdo neříkal, že se mi to povídá, povím vám, že vím o čem mluvím, jsem také mandlař a problémy, které přišli poté, až po několika letech se také musí řešit, jen je to už těžší a tedy i ty mandle se dali v pohodě pořešit tenkrát, takže nevěřit všem těm bílím plášťům, sami jsou dost často nemocní. Díky za podnět k odpovědi.
Systém očisty mandlí je daný, jen oni jsou jen ti kteří stanovují diagnózy, popisují jevy (screening), nejjednodužší metody buď vůbec neznají anebo ani nechtějí znát, je pro ně jednodužší používat skapel, sypat tam chemické potlačující léky a brát za to nehorázné peníze, pač politika strachu a zdravotní daň - v podobě zdravotního pojištění je silný nástroj na vydělávání peněz.