Dobrý den,
je mi 23let a nikdy jsem nebývala moc nemocná. Zhruba před půl rokem jsem začala být stále unavená a mít zvýšenou teplotu. Po výtěru z krku jsem zjistila, že mám zlatého stafylokoka, streptokoka a chlamydie. Dostala jsem antibiotika, po kterých mi bylo ještě hůř. Poté jsem dostala Biseptol a můj zdravotní stav se na chvíli zlepšil. V krku mám ale neustále zlatého stafylokoka, často mám teplotu a také jsem začala trpět na gynekologické infekce. Nebaví mě chodit každý týden po doktorech a proto přemýšlím, jestli odstranění mandlí mé problémy vyřeší. Děkuji za Váš názor.
Zlatý stafylokok v krku
(Diskuze k tématu Tonsilektomie (odstranění krčních mandlí))
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobry den,
dekuji za Vas dotaz.Nevim,jak se vyviji Vase situace;byly delany vytery jeste po delsi dobe?Pokud se i ve 3. vyteru objevila tataz infekcni agens,dalo by se uvazovat o odstraneni krc.mandli.Je vsak potreba udelat i jina vysetreni,napr.KO,CRP atd.Trvaji-li Vase obtize i nyni+mate zajem o konzultaci-tj.vysetreni+navrzeni lecebneho postupu,objednejte se ke mne na t.222 075 120.Srdecne zdravim
Ludvika Zahorova,Poliklinika Na Narodni,Praha 1
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den, mám problémy s krčními mandlemi. Vytéká mi z nich takový bílý výtok, občas se objeví i zrníčka. Nevím, jestli je to způsobeno tím, ale velmi mě trápí vysoké zahlenění, neustále mám potřebu odkašlávat, ale do několika minut se mi krk zahlení znovu. Někdy mám pocit, že je to způsobeno nosními cestami dýchacími, a proto se často snažím smrkat,ale bohužel to nepomáhá. Při návštěvě ORL mi po výtěru z krku byl nalezen zlatý stafylokok, ale lékař mi řekl, že je to "normální" a poslal mě domů. Zajímavé také je, že po výtěru u jiného doktora mi žádný stafylokok nebyl nalezen. Já jsem ale přesvědčená, že moje problémy s krkem jsou způsobeny právě onou bakterií. Navíc skoro každý týden po sebemenším namožení hlasivek chraptím a ztrácím hlas. Vyzkoušela jsem snad všechny pastilky, kloktadla a spreje, ale nic mi od vysokého zahlenění a problémy s hlasivkami nepomohlo.A ještě jedna věc - čas od času se mi objevuje náhodně na těle červená vyrážka, někde jsem četla, že původcem může být právě zlatý stafylokok, proto to zmiňuji. Co si o tom myslíte, je vše způsobeno tím stafylokokem? A co je nejúčinnější, pokud se týká jeho zničení? Také bych Vás ráda požádala o radu, která ORL klinika v Praze je nejlepší.Předem moc děkuji.