Dobrý den, asi v deseti letech jsem chytla v rybníku streptokoka do ucha. Hrozně ráda jsem se potápěla, což mi vydrželo dodnes, ale od té doby se nemůžu potopit více jak metr pod hladinu, protože mám hrozné bolesti v uších a čím hlouběji se potopim, tím je to horší. Je to jako když mi zabodávají jehlice do uší. Jde s tím něco udělat nebo je trvalé? Děkuji. J.
Bolesti uší při potápění
(Diskuze k tématu Zánět středního ucha (Otitis media acuta, secretorica, purulenta, mesotitis,OMA, chronica))
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
![]() | Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 619
Dobrý den, nevím, zda je obeznámena s technikou profukování uší při potápění. V hloubce je vyšší tlak vody a pokud jej nevyrovnáte fouknutím vzduchu Eustachovou trubicví do středouší, bubínek je napnutý a velmi to bolí. Technika se provádí vydechnutím nosem při uzávěru nosních průduchů, kdykoliv cítíte při potopení tlak na bubínek.
návštěvník
Počet příspěvků: 1
ahojte ... jsem tu jen tak náhodou... přemýšlim že bych se ve vodě usídlil na dýl... stejně jako jsem to chtěl vždycky bohužel závody v plavání skončily se špatnýma vazama v loktech .. a při potopení a při snaze si profouknout uši se mi vychytá akorát jedno ucho ... co s tim ?