Dobrý den,dvouletá dcera začala asi před dvěma měsíci nekutečně chrápat,někdy mám pocit že se snad udusí,při vyšetření jí byly zjištěny obrovské krční mandle a mandle nosní.S tou jsme odeslání na odstranění.O krčních mandlích se ale lékař nezmínil,když jsem se ale dceři dívala do krku tak jsem se uplně lekla,nevím jak vubec muže spolknout nějaké jídlo,mandle jsou přes celý krk.Není nachlazená ani nemocná tak nevím co s tím,jestli se mandle sami časem zase zmenší?Nemuže pořádně dýchat ani nosem ani pusou.Děkuji za radu.
- Indikace
- Diskuze
- Lékaři a kliniky
Obrovské krční i nosní mandle u dítěte
(Diskuze k tématu Zvětšené krční mandle)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 664
Dobrý den, mandle jsou důležitý lymfatický orgán, který reaguje na antigeny přicházející nosem a ústy. Jistě by se časem zmenšily, pokud však dceři znemožňují dýchání, jedná se o velmi vážný problém, který je třeba řešit na ORL. Lékař dle stavu dcery rozhodne o léčbě, případně zda je nutné všechny mandle vyjmout. Pokud byste chtěla vyzkoušet alternativní metody, doporučuji urychleně vyhledat dobrého homeopata- někdy má homeopatie v tomto směru úspěch, dále vyzkoušejte čínský bylinný preparát Hebkost labutí šíje- zlepšuje proudění energie v oblasti krku a rozpouští zduřeniny, mám vyzkoušeno u svého syna, který měl také zvětšenou mandli (pozor působí až cca po měsíci užívání a tablety byste musela vhodně nadrtit), dále je velmi důležité působit pozitivně na psychiku dcery-zajistit klidné rodinné prostředí a zejména nechat dceru volně projevovat, zbytečně netlumit, neokřikovat, o všem s ní komunikovat, aby v sobě nic nedusila a nepotlačovala.
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den máme stejný problém jak psala pani(sofinka).Začala jsem dávat dcerám po doporučení Wobenzyn na posílení imunity a nevím jestli můžu kombinovat čínský bylinný preparát Hebkost labutí šíje a Wobenzyn,nebo ho vysadit,předem děkuji za radu
| Basic member |
Počet příspěvků: 106
Dobrý den, jistě by bylo vhodné vyšetření. U nás se k němu můžete objednat na 604243945. Krční mandle nemusíme odstraňovat ale třeba jen zmenšit laserem, radiofrekvencí a podobně. Uvidíme po vyšetření co je třeba udělat.
S pozdravem, dr. Pavelec, LENTE, Plzeň
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den,moje dcery 9let mají velké krční mandle nosní už máme odstraněny v 7letech.Začala jsem jim dávat Wobenzyn a u vás v diskuzi p.doktorka poradila bylinný preparát Hebkost labutí šíje a nevím jestli mám vysadit Wobenzyn a nebo to můžu dávat dohromady.Předem děkuji
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den, už tak dva měsíce mám zvětšenou krční mandly. Někdy se mi trošku zmenší a naopak někdy se mi tak zvětší že nemůžu ani mluvit. Angíny nemívám často
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den,
doporučuji v co nejkratší době ORL vyšetření, příčin může být několik a na tomto místě je nelze všechny rozebírat.
Dr. Vidura
RVmedCentrum privátní klinika s.r.o.