Nesnesitelné bolesti zad

Nesnesitelné bolesti zad

Olga 74  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
Dobrý den,moc Vás prosím o radu.Již 3 měsíce marodím se zády na CT je tento nález:L4/5 protruze disku 3mm s lehkou intraforam.prominencí,páteřní kanal 17mm,kořen L4bilat.není komprimován.L5/S1protruze disku 3,5mm s pravostranou intraforaminální prominencí,páteřní kanál 17mm,kořen L5S1není zřetelně komprimován.SI artroza I.V artroza,v pravo kosti kyčelní při SI Kloubu sklerotické ložisko vel.2krát1cm nejspíše osteopoikilické,okrajově zachycena hyperolazie pravé nadledviny.Můj stav se neustále horší,nyní mne začali brnět 4prsty na pravé noze a v noci nemohu spát jak mne bolí vnější strany stehen,bolest mám i na pravé straně břicha tak cca 2 prsty od pupíku(sono břicha ani vyšetření krve nic neprokázali)jsem již tou bolestí unavená,beru i antidepresiva,a nedokážu si představit další život s takovou bolestí(je my jen 37let).Prosím,poraďte my!!!
GERI, spol. s r.o. rehabilitace a rekondice  |  Basic member  |  Praha
  • 169 odpovědí
Dobrý den,

nevím, jakou léčbu jste dosud podstoupila. Kromě posouzení strukturálních nálezů z CT je třeba zohlednit také funkční vyšetření pohybového aparátu rehabilitačním lékařem nebo fyzioterapeutem a vést cílenou terapii. Bolesti, které máte v oblasti stehen a břicha mohou být přenesené z kloubních blokád a svalových spasmů, podobně také brnění prstů může být způsobeno těmito funkčními změnami - z CT nálezu nevyplývá, že by byly významně utlačeny nervové struktury. Bez osobního vyšetření Vám ale bohužel nemůžeme poskytnout konkrétní rady.

S pozdravem,
Mgr. Gabriela Černá
Centrum komplexní péče Dobřichovice s.r.o.  |  Basic member  |  Dobřichovice
  • 29 odpovědí
Dobrý den, součástí vaší léčby by měla být rehabilitace, která se bude zabývat funkčními změnami pohybového systému. Součástí léčby by mohla být i pomoc psychoterapeuta, který vám pomůže situaci zvládnout.

S pozdravem Mgr. Renata Léblová, CKP Dobrichovice