Dobrý den, pro bolesti v pravém koleni jsem se podrobila artroskopii. Byla mi zjištěna díra v chrupavce. Lékař mrtvou chrupavku odstranil a navrtal mi uvnitř 4 dirky, které měly krvácet. Navrhuje mi dále ACP. Je tato léčba nezbytně nutná a jaký bude mít efekt, když je mi 56 let? Děkuji za odpověď.
Léčba ACP po odstranění chrupavky kolene
(Diskuze k tématu ACP – léčba krevní plazmou)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Zdravím,
dporučení Vašeho lékaře považuje ze vhodné. Růstové faktory vlastní krevní plazmy mají pozitivní vliv na regeneraci kloubní chrupavky i ve Vašem věku.
www.revmacentrum.cz
www.plazmaterapie.com
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den. Prosím o radu či názor na aplikaci ACP. Léčbu ACP jsem podstoupila cca 2 týden po operaci kolene, kde byly odstraněny nebo zbroušeny některé chrupavky a je zde artróza 3 st. Výsledek je velice dobrý, koleno je max. pohyblivé a nebolestivé. Bude mít podobný efekt ACP i na koleni, které je již 1 rok a 7 měs. po operaci a byl zde odstraněn meniskus a je tu artróza 2-3 st.? Koleno je poměrně bolestivé, nelze si na něj vůbec klekat a po delším sportování či chůzi je velmi bolestivé v horní části. Můj věk je 42 let. Děkuji
Zdravím,
podle našich zkušeností je léčba růstovými faktory z krevních destiček vlastní kravní plazmou metodou ACP vysoce efektivní i u artrózy 2-3 stupně. Léčbu ale doporučujeme až po zklidnění a podráždění kolenního kloubu. Léčba metodou ACP není léčba bolesti (na to jsou jiné postupy), ale metodou ke zkvalitnění opotřebené chrupavky kolenního kloubu.
www.revmacentrum.cz
www.plazmaterapie.com
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den,měl bych dotaz.Loni jsem si natrhhnul meniskus.Lékaři ho zvládli přišít.Jenže letos jsem si ,pro jistotu, utrhl menisky oba.Museli být odstraněny,k tomu si poškubal přední křížový vaz a rozmlátil chrupavku v kloubu na maděru.Operovali mě v UN Brno.Zřejmě s vysokou kvalitou,protože nepociťuji,již od operace, prakticky vůbec žádnou bolest a hned po operaci se mi vrátila hybnost kolena skoro do původního stavu.Koleno nezatěžuji ,poctivě cvičím a leduji a ortézu prakticky nesundávám.Takže otázka zní....co s kolenem bez menisků,bez chrupavky a ze silně zeslabeným zevním křížovým vazem???? Je nějaká šance,že se vrátí alespoň k 70% hodnotám kolene zdravého??? Ps...kloubní hlavice byla navrtána.Je mi 45 let.Díky 1RT@seznam.cz
Zdravím,
vzhledem k tomu, že byla kloubní hlavice navrtána, znamená to, že je byla již přítomna porucha kloubní chrupavky. Smysl tohoto výkonu je, že z návrtů vyrůstá chrupavka náhradní. Tuto regeneraci kloubní chrupavky je s výhodou podpořit injekční aplikací růstových faktorů vlastní krevní plazmy metodou ACP. Po té trvalá komplexní péče o kloubní chrupavku...
prim. Moster, Revmacentrum
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?