Artróza či poškození menisku?

(Diskuze k tématu Artróza)

Artróza či poškození menisku?

Dobrý den. Mám artrozu v koleni a bolesti po aplikaci "magnetu" zcela ustoupily a absolvovala jsem i dovolenou s lehkou turistikou bez jakéhokoliv problému. Do týdne po dovolené se dostavily velké bodavé bolesti, nejhorší byly při došlapu na schod a při zatížení bolavého kolene, někdy mi i bolestí noha podklesla a tak jsem někdy nastoupila do tramvaje po čtyřech..... I po rovině byla chůze problémová, měla jsem pocit nejistého kolene a občas i pocit, že se koleno prohýbá dozadu. Bolest se objevila i v noci.Ortopeda jsem navštívila až po třech týdnech, kdy již nejhorší bolest ustoupila a koleno jen tupě bolí a zdá se být oteklé. Lékař vyslechl moje problémy a bez vyšetření určil diagnózu - poškozený meniskus s možnou operací někdy v budoucnosti, dostala jsem mast a koleno není prý třeba nijak šetřit. Po přečtení článku jsem dostala strach, zda je to tak vpořádku a já si nepřivodím tímto postupem daleko větší zdravotní problém a větší poškození kolene. Prosím o stanovisko dalšího lékaře. Velmi děkuji. Sychrovská

5.8.2011 08:55

Probíhá odesílání formuláře

RE: Artróza či poškození menisku?

Zdravím,
pokud již u Vás byla stanovena dg. artróza, je třeba počítat s tím, že po námaze se stav kolenního kloubu zhorší. Projeví se dekompenzace artrózy jak popisujete - otok, omezení hybnosti a bolest. Zcela jistě o artrotický kloub je třeba komplexně pečovat. Jistě ne tak, jak Vám bylo doporučeno - pouze mastí a doporučením plné aktivity. O komplexní péči o artrotický kloub je toho napsáno hodně. Třeba v našem Diskuzním fóru http://www.revmacentrum.cz/forum/viewtopic.php?f=12&t=37&sid=90064fc74b00eca0b1f9fce8fbe01210
prim. Moster, Revmacentrum

5.8.2011 09:46

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?