Dobrý den, jak se léčí artróza lokte? děkuji za odpověď
- Indikace
- Diskuze
- Lékaři a kliniky
léčba artrózy lokte
(Diskuze k tématu Bolesti a otoky lokte)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 664
Dobrý den, artróza je chronické degenerativní onemocnění, které není současnou moderní medicnou vyléčitelné. Léčba pouze zpomaluje progresi nemoci a ulevuje od příznaků. Používají se zejména antirevmatika, chondroitinsulfát a glukosaminsulfát, steroidy, rehabilitace, fyzikální terapie a chirurgická léčba.
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý, chtěla bych vás prosím požádat o vysvětlení diagnozy, pan doktor neměl čas mi něco vysvětlovat.Při pádu sem spadla a dostala orthesu na loket při čemž sem měla velké bolesti...za 14 dnů mi orthesu sundal a napsal pr. loket zhojen., stabilní a fční, NC pr. ruky v normě., vazy bpn. tomuho závěru nerozumím..přesto že sem panu doktorovi řekla že mě loket stále bolí řekl že to je úplně nomální a vlastně nevím co se mi vůbec stalo.Orthesu mi sundal 31.01.2011 a stále mám bolesti při pokrčení a narovnání a několikrát za den se stane že mi zničeho nic začne brnět palíček a prteníček právě té ruky.Chtěla sem se vás zeptat jestli je to opravdu normální?předem děkuji za odpověď
Dobrý den
Normální to úplně není, po úrazu může určitě dojít k omezení pohybu a citlivosti. Důležitá je následná rehabilitace. Brnění prstů může značit útlak nervu okolními tkáněmi. Radila bych si zajít za rehabilitačním lékařem a poté kvalitní následnou rehabilitaci.
Hezký den
Bc. Helča Bezzine Ondráková
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?