Dobrý den. Jsem sportovec. Volejbalistka. Již skoro rok mě bolí pravé rameno. Při smečování především, ale velkou bolest cítím i když chci dát ruku za záda nebo když zvedám těžší věci či dělám kliky nebo se snažím dát nataženou ruku k levé ruce. V ramenu mi taky "křupe". A po zátěží ho cítím ještě dlouhou dobu i když jsem v klidové fázi. Chtěla jsem se proto zeptat, zda by se dalo této obtíži nějak zbavit aniž bych navštívila lékaře. Předem děkuji za odpověď. N. R.
- Indikace
- Diskuze
- Lékaři a kliniky
Bolest ramene volejbalistky
(Diskuze k tématu Bolest ramene)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den,
bude se pravděpodobně jednat o určitou svalovou dysbalanci a přetížení svalů, případně vazů v oblasti Vašeho ramene. Bohužel bez vyšetření žádnou terapii nemůžu doporučit. Je potřeba navštívit rehablitačního lékaře nebo ortopeda, který Vás případně pošle k fyzioterapeutovi a na základě vyšetření určí vhodnou léčbu (nejčastěji cvičení k obnovení svalové rovnováhy a centrace kloubu, taping, měkké techniky k uvolnění přetížených svalů, případně korekci pohybových stereotypů apod.)
Mgr. Gabriela Černá
návštěvník
Počet příspěvků: 23
Dobrý den. Svalové disbalance velmi dobře ošetřuje Bowenova technika (popis techniky a reference na www.bowen-brno.cz). Mám zkušenost s tím, že zvláště při bolestech ramene se potíže velmi upraví až odstraní. Podobný problematický pohyb se řeší i u tenistů (podání). Hledejte šikovného praktika Bowenovy techniky, ne každý to umí, ale technika na to nástroje má. Nejste-li daleko od Brna, mohu posloužit svými zkušenostmi. S pozdravem, Dana Švestková
návštěvník
Počet příspěvků: 5
Dobrý den, dnes jsem po dlouhém váhání podstoupila vyšetření ramene. Ve zprávě - bolí pravé rameno ventrálně i patewrálně, pohyb omezené a bolí při dotažení do elevace i rotací, proti odporu všemi směry.
Na rentgenu nic, ani ultrazvuk nic neukázal.
Tak jsem si chvíli myslela, že si doktor myslí, že si to vymýšlím. Přitom rameno bolí už rok (jsem volejbalistka), poslední dobou mě bolest omezuje v jiných věcech a pohybech než jen při sportu. Nejsem zrovna typ který by řešil kdejakou bolístku a právě naopak, zkousnu zuby a jedu přes bolest. Lékař předepsal rehabilitace, sprej Prontoflex, a zmínil se o možné magnetické rezonanci, která prý taky nemusí nic objevit.
Proto jsem se chtěla zeptat, zda je teda vůbec možnost najít zdroj bolesti a nepříjemných problémů. Děkuji Natalie.
návštěvník
Počet příspěvků: 8
Dobrý den. Jako reflexní terapeut mohu velmi pravděpodobně dobře posloužit. Pracuji na rehabilitaci v Třešti. Je to u Jihlavy.
Karel Štěpánek
návštěvník
Děkuji za nabídku, bohužel jste pro mne trochu z ruky.
Určitě stojí zato vyhledat fyzioterapeuta, který je schopen rameno vyšetřit a pomoci. Bolesti v oblasti ramene bývají často otázkou svalové dysbalance, se kterou si je schopen poradit.
návštěvník
Ano, děkuji za názor.
Zdravím,
vzhledem k Vámi uváděnému pocitu přeskakování, resp. "křupání", je naléhavé podezření na poškození rotátorové manžety, resp. důležitého závěsného aparátu ramenního kloubu. Toto poškození se obtížně diagnostikuje jak klinicky i běžným ultrazvukovým vyšetřením. Vyšetření magnetickou rezonancí (MRI) je zde metodou volby s případným následným operačním řešením poškození. Nedostatečným vyšetřením a odkládáním vyšetření hrozí následně nemožnost chirurgické úpravy rotátorové manžety - tedy nenávratné škody. Až pokud bude vyšetření MRI negativní, o čemž pochybuji, klidně se po té podrobte léčbě event. dysbalancí na rehabilitaci.
prim. Moster, Revmacentrum
návštěvník
Takže rehabilitace je v tuto chvíli zbytečná a ničemu nepomůže? Děkuji za reakci.
Zdravím,
prvotní je stanovit přesně diagnózu. Rehabilitovat můžete až po exaktním a objektivním stanovení příčiny Vašeho onemocnění.
prim. Moster, Revmacentrum
Dobrý den,
dle Vašeho popisu potíží soudím,že by se mohlo jednat o více příčin , a to jak již uváděné přetížení svalů,či vazů, tak zároveň i o možné riziko poškození rotátorové manžety ramenního kloubu. Bez odborného vyšetření se však jen těžko dá cokoli hodnotit. Proto,pokud budete mít zájem o konzultaci a vyšetření u mne, na NZZ Rehabilitačním centru Šenov, klidně zavolejte,nebo se objednejte online na www.rehabilitace-senov.cz Zabýváme se jak Rehabilitační a fyzikální medicínou a Fyzioterapií,tak současně i Sportovní medicínou... Vezměte si s sebou případně snímky RTG a nálezy, či lékařské zprávy,zhodnotili bychom pak společně další postup a navrhli možná řešení...
S pozdravem MUDr. Kateřina Šochová
NZZ Rehabilitační centrum Šenov
Tel: 596811289 , 602544939
| Basic member |
Počet příspěvků: 44
Dobrý den, vyšetření je samozřejmě důležité, ale není nutné rehabilitaci odkládat. V každém případě je důležité odstranit svalové dysbalance a rameno stabilizovat.V případě zájmu se obraťte na naše pracoviště.
Mgr. Renata léblová, fyzioterapeut
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?