bolesti po práci na PC

bolesti po práci na PC

Smazaný uživatel
Smazaný uživatel  |  návštěvník
na zaklade prava na vymaz jsme tento prispevek odstranili.
MUDr. Jaroslava Marková  |  Basic member  |  Praktické lékařství pro dospělé  |  Praha
  • 168 odpovědí
  • 8 Likes
Dobrý den, jsou to bolesti z přetížení při strnulé pozici u počítače. Zajistěte si vhodné ergonomické uspořádání pracoviště, nejvíce vadí, pokud jste nucen držet ramena zvednutá. Dělejte si časté přestávky ev. s rozcvičením, dobu strávenou u PC vyvažujte pohybem ve volném čase.
Kocour  |  návštěvník  |  Kraj Vysočina
  • 3 odpovědí
Dobrý den,
Je mi 26 let, pracuji u počítače a provozuji kulturistiku a box.
Nedávno jsem začal mít problém s bolestí v oblasti přední části deltového svalu. Jedná se o ostře bodavou bolest při námaze v posilovně (shyby,tlaky, rozpažování) která po té krátkou dobu doznívá slabou tupou bolestí. Začalo to asi zřejmě při boxu kdy si vspomínám že při přímém úderu mě v tom místě lehce bodlo. Bolest tehdy byla slabá tak-že jsem tomu nevěnoval pozornost. později se bolest začala čím dál silněji projevovat v posilovně, tak jsem přestal cvičit aby si rameno odpočinulo. ale místo toho aby přestalo bolet mě teď bolí i při běžných pohybech. a to už jsem v posilovně nebyl 5 dní. Před asi 8 lety jsem si v posilovně poranil na teé samé ruce horní ůpony bicepsu, ale po odléčení mě rameno občas lehce po námaze pobolívalo a sem tam v něm při větších zátěžích luplo, ale takovo bolest jako teď jsem ještě nezažil (myslím tip, ne intenzitu, ta je zatím snesitelná pouze velmi nepřijemná. Mám navštívit lékaře nebo jen vydržet déle odpočívat?
Ortopedické oddělení - Nemocnice Přerov  |  Basic member  |  Přerov
  • 102 odpovědí
  • 1 Like
může to být lecos, dás se pár dnů počkat, pokud by to v klidu mizelo, fajn. Pokud ne, ve střední evropě se s takovým problémem většinou chodí na ortopedii
selucký

Reakce na Ortopedické oddělení - Nemocnice Přerov

• 3 odpovědí
No U nás je jen jeden ortoped, a jeho pověst mezi lidmi, hlavně mezi lidmi provozujícími nějaký sport (ti sním přicházejí do stiku častěji) je nevalná.
Počkám do konce týdne, když bolest neustane, poohlédnu se po ortopedech v okolních městech a dám vědět co s tim bylo.
MUDr. Boris Hynek  |  Basic member  |  Hematologie a transfuzní lékařství  |  Rychnov nad Kněžnou
  • 20 odpovědí
Dobrý den, v každém případě navštívte lékaře, nejlépe ortopeda, nebo lékaře RHB. Rameno je potřeba vyšetřit. Pravděpodobně v rámci cvičení v posilovně a následné jednostranné zátěže při práci na počítači dochází k přetěžování již předtím praněného svalstva. Bude potřebné vyloučit vážnější poškození kloubu a svalově vazivového aparátu a sestavit pro Vás kompenzační cvičení, kdy se naučíte relaxovat zatěžované skupiny svalstva. Mimo rehabilitační léčebné TV mají velmi příznivý efekt dechová cvičení na principu jogy. Cvičení Vám však musí sestavit odborník, který má s podobnou problematikou již nějaké zkušenosti. Hezký den Boris Hynek

Reakce na MUDr. Boris Hynek

• 3 odpovědí
Tak sem byl u toho doktora. Poslal mě na UZ tam mi řekli, že mám někde pod deltoidem kapsu naplněnou nějakou tekutinou.
Doktor řekl že to bude asi zánět, (čekal bych že si bude jistej, nebo mě pošle na další vyšetření), a dal mi na to FASTUM GEL, a řekl mi ať si na rehabiliťáku domluvim léčbu ultrazvukem, a nenamáhám to.
Danča  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 18 odpovědí
Na ortopedii, pokud je to svalové, Vám moc nepomohou, rehabilitace, krom zářných výjimek (většinou soukromých) příliš nefunguje, nemají čas na Vás sahat. Jestli to začalo pomalu a z lehka, tak to nebude poraněné. Doporučuji Bowenovu techniku. V kombinaci se správným protahováním a edukací pro samoošetření, které bych Vás naučila, byste mohl mít pokoj trvale. Přeji pěkný den.

Reakce na Danča

Kamila  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 1 odpovědí
Děkuji moc za radu,chtěla bych se zeptat, jestli Bowenovu techniku provádí i někdo na Ostravsku?

Reakce na Kamila

• 18 odpovědí
Dobrý den,
tato paní by to měla umět, má i pokročilý stupeň, ale osobně ji neznám. http://rehabilitacni.sluzby.sweb.cz/bowen.html klidně mi pak dejte vědět, jak jste byl spokojený, zajímá mne to. Počítejte alespoň se třemi návštěvami, vaše těo není kouzelník :o) Přeji pěkný den

Reakce na Kamila

TWIGGY Salon, s.r.o.  |  Basic member  |  Havířov
  • 1 odpovědí
Dobrý den, na vině je jednostranná fyzická práce, dlouhé vysedávání u PC nebo častá jízda autem, ale je to samozřejmě nezbytné k dnešnímu životnímu koloběhu. Tradiční čínská medicína, posuzuje stav na základě podrobné odebrání anamnézy, pokud se zastavím u bolesti ramene, zda jde o bolest tupou či bodavou, zda je více přes den či v noci, zda se bolest zhoršuje při pohybu nebo klidu, jaká je úlevová poloha, mimo hlavní problém řeší i další oddíly těla které s tím souvisí, Vždy když je v těle bolest, tak to TČM hodnotí jako blokádu, kde nemůže volně proudit energie neboli Qi a krev. Čínská medicína, léčí fytoterapií, akupunkturou, a dietetiku. s pozdravem Žaneta Starzyczná, certifikovaný terapeut TČM, XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Reakce na TWIGGY Salon, s.r.o.

• 18 odpovědí
to souhlasím, tupá bolest na jednom místně značí blokádu, stěhovavá vítr v těle, jsou to pak tak zvané Bi syndromy, to ovšem souhlasí s přístupem i Bowenovy techniky, kdy se dá využít silnějšího tlaku na začátku, pro odstranění blokády a pak jemněji doplňovacím způsobem, dá se k tomu přidat aku na dráhu tlustého střeva, nebo i baňky, pokud drží. To ovšem nemohu říci, jestli to paní v Ostravě takto bude řešit, mohu Vám slíbit, že Bowenova technika na toto stačí velmi dobře a druhá věc je, jak předejít tomu, aby se to nevracelo. Paní zapoměla připsat čtvrtou věc z Čínské medicíny a to je cvičení - bez toho to pak neudržíte, to má pravdu. Přeji pěkný den.

Reakce na Kamila

• 18 odpovědí
Určitě ano, pohledejte na internetu, nemám přehled přímo o jednotlivých Bowenistech. Přeji Vám, ať se to dobře vyřeší. S pozdravem Dana Švestková
Terisek.66  |  návštěvník  |  Zlínský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,mám už asi 2 měsíce bolesti ramene,které mi začaly z ničeho nic.Obstřiky ani prášky proti bolesti mi nezabraly.Už si nevím rady.Ještě před týdnem mě bolelo jen to pravé rameno,dnes už mi to vystřeluje do krku,ucha a přes hrudník i do druhého ramena.Špatně se mi dýchá od bolesti na hrudníku.Bodá mě to jako nůž.ruce nezvednu výš než do pravého úhlu.Předem děkuji za váš názor a vyjádření.Kahánková
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 12 Likes
Zdravím,
biolesti ramenního kloubu mohou mít i příčinu v oblasti srdečního svalu - viz Vaše popisované potíže. Doporučoval bych vzhledem k Vašim potížím přešetření odborným lékařem nejen ortopedie, ale i internisty.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
  • 18 odpovědí
Pokud to opravdu není od srdce, pak to může být zablokovaný nerv, nebo také záležitost svalová. Pokud byste šla na odblokování nervu při skřípnutí u páteře, je nezbytné pro celý zdar akce udělat nejprve uvolnění svalů minimálně v horní polovině těla, které Vás k tomu bloku "dostaly". Po manipulaci ještě jednou, pokud chcete, aby to vydrželo. Stažené svaly umí velmi rafinovaně imitovat jiné "kostěné" potíže. Máte-li blízko do Brna, můžete navštívit přímo Centrum Bowenovy techniky, kde máme dosti obsáhlé zkušenosti s těmito problémy, pokud to je daleko, navštivte jiného Bowenistu, Bowenova technika je výborný nástroj na tyto problémy. S pozdravem, Dana Švestková